Novi BMW M2 - superiorna agilnost i ultimativne performanse

Druga generacija BMW M2 konačno je stigla i donosi prepoznatljive M performanse u koncentrisanoj formi sa inlajn šestocilindričnim agregatom dobrim za 460 ks...

Ova mašina dolazi u pratnji šestostepenog manualnog menjača, koji svu snagu šalje na zadnju osovinu, dok je poslednje izdanje sportskog modela visokih performansi sasvim prirodno upriličilo veliku proslavu pedesete godišnjice M odeljenja kompanije BMW.

Sa devedeset konja više, novi agregat M2 modela obrće do maksimalnih 7.200 rpm, sa maksimalnim obrtnim momentom od 550 Nm koji dostiže između 2.650 i 5.870 rotacija u minuti sa maksimalnom izlaznom snagom dostupnom na 6.250 rpm. Sistem za hlađenje i snabdevanje ulja projektovani su specijalno kako bi manevrisali dinamičkim uzdužnim i bočnim rastojanjima.

Opremljen superiornim pogonskim sklopom i šasijskom tehnologijom, koja oponaša one sa BMW M3 i BMW M4 modela, najnoviji M2 model pruža agilno upravljanje koje ostaje pod kontrolom čak i tokom vlasničkih testiranja ličnih ograničenja. Eksterijer sa dvoje vrata takođe igra veoma važnu ulogu u ovoj lakoći upravljanja, donoseći kupe atletskih proporcija, sa kratkim međuosovinskim rastojanjem i gotovo ravnomerno izbalansiranom distribucijom težine na prednjoj i zadnjoj strani.

Po pitanju dizajna, novo izdanje poseduje manju prednju masku bez rama, sa horizontalnim rešetkama koje posmatrače podsećaju da se ovde radi o M opremi. Nešto izdašnija krila i debeli rubovi točkova zaduženi su za impresioniranje pri bočnom pogledu, dok su na zadnjem delu za moćni izgled zaduženi vertikalni reflektori, dva para izduvnih grana, lajsna spojlera na gepeku i veoma dopadljivi umeci difuzora.

Unutar putničke kabine vozački orijentisani kokpit sa BMW zakrivljenim displejom i inteligentnim ličnim asistentom predstavljaju najnaprednije tehnologije u trenutnoj ponudi. Sve informacije vezane za vožnju sada se pojavljuju u usavršenom grafičkom rasporedu na 12,3 inča velikom ekranu. Pored toga, tu su i vozački fokusirane karakteristike kao što su M specifikovano očitavanje, kontrole i opcije podešavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group