Nove informacije o predstojećoj i dosta moćnijoj Toyota Prius verziji

Više slika

Više slika

U kontrastu sa njegovim prethodnicima, peta generacija Toyota Prius modela većina je cenjena zbog svog stilskog dizajna i primetnih poboljšanja po pitanju performansi...

Ova poboljšanja su privukla veliku pažnju i stvorila ogromno interesovanje za potencijalnu varijantu visokih performansi ovog modela, koju potencijalno može kreirati trkačka divizija japanskog brenda Gazoo Racing. Poslednje glasine koje stižu iz zemlje izlazećeg sunca navode da je GRMN brendirani Prius na putu, za koga se smatra da će biti poboljšan usavršenim priključnim hibridnim pogonskim sklopom, kao i širokim asortimanom aerodinamičkih i šasijskih komponenti.

Naravno, ovo nije prvi put da se čuju glasine o moćnijem Prius modelu, ali je sada japanska publikacija Best Car ponovo pokrenula čitavu buru svežim informacijama vezanim za novu liniju. Sudeći prema njima, predstojeći model će koristiti potentniju verziju dvolitarske priključno hibridne postavke, koja se nalazi u standardnom modelu, stvarajući 220 ks, obećavajući daleko bolji odgovor na gas i moćniji zvuk.

GRMN oznaka rezervisana je za najveći nivo performansi među proizvodima Gazoo Racing divizije kompanije Toyota, tako da ne bi nikako iznenadilo da kombinovana izlazna snaga novog modela prevaziđe 302 ks, koje trenutno poseduje RAV4 Prime.

Očekuje se da će inžinjeri Gazoo Racing tima izvesti svoju magiju na postavci vešanja nove linije, kako bi isporučila oštrije upravljanje, zajedno sa ugradnjom daleko robustnijeg kočionog sistema koje će moći da savlada ovoliku izlaznu snagu. Pored toga, pojašavanje rigidnosti TNGA platforme takođe će predstavljati fokus, upotrebom dodatnih sportskih varova i inovativnih lepkova.

Za sada potoji dosta nesigurnosti kada je reč o tome da li će kompanija Toyota opremiti svoj Prius novom tehnologijom simulacije manualnog menjača. Originalno dizajniran za električne modele, ovaj visokotehnološki sistem potencijalno bi mogao da pojača osećaj i zvuk elektrifikovanih pogonskih sklopova i priključnih hibrida takođe.

Po pitanju stila, hotheč baziran na Prius liniji, ili ako možemo reći hotfastbek model delimično je predstavljen od strane japanskog brenda na Le Manu u vidu brutalnog Toyota GR Prius koncepta. Iako ne postoje zvanične potvrde o proizvodnoj verziji, elementi opreme za karoseriju ovog koncepta potencijalno mogu inspirisati dizajn novog Prius GRMN automboila. Međutim, potpuno je moguće da bi kompanija Toyota mogla da kreira određene modifikacije i pomalo spusti loptu kada su u pitanju određene karakteristike.

Slobodno možemo pretpostaviti da će Toyota poboljšati Prius sportskim prednjim i zadnjim branikom, pragovima, zadnjim krilom i točkovima većeg obima kako bi se linija modela spustila i stavili akcenti na akreditive poboljšanih performansi koje sa njim dolaze.

Još uvek ne postoji zvaničan datum debija dugo isčekivane, brže i ekstremno produktivnije varijante Prius modela, ali po svemu sudeći svi zainteresovani kupci možda će biti pimorani da sačekaju sledeću godinu kako bi ga kupili.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group