Nova linija Oletha Coupe automobila stiže sa savršenim BMW motorom

Predivni Oletha Coupe model kompanije Smith Vehicle iz prošle godine od sada može biti poručen sa specijalnim i voljenim šestocilindrašem S54 kompanije BMW...

Do sada, Oletha Coupe model je bio dostupan samo sa modifikovanim S65 4,4 litara velikim V8 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovaj agregat predstavlja derivat E92 M3 GTS mašine i dobar je za 450 ks. Oletha Coupe će biti predstavljen sa novim S54 motorom na predstojećem Audrain Newport Concours and Motor Week događaju.

Nije previše toga poznato o modifikacijama koje je Smit izvršio na ovom BMW agregatu, osim činjenice da on više nije zapremine 3,2 već da umesto toga dolazi sa 3,4 litara zapremine. Poznato je da ovaj motor sada stiže opremljen usisnicima od ugljeničnih vlakana i snagom od 400 ks, što je zavidnih 60 ks više od originalnog automobila. Ova mašina obrće do visokih 8.000 rpm, baš kao original i uparena je sa šestostepenim manualnim menjačem.

Kompanija Smit tvrdi da ovaj model teži ispod 1.360 kilograma, što je oko 45 kilograma manje od Oletha modela opremljenog V8 agregatom. Jedina vizuelna razlika između S54 i S65 V8 modela jeste nedostatak izdignutog dela na haubi kod poslednjepomenutog.

Oletha Coupe se definitivno može smatrati Z8 Coupe modelom koji BMW nažalost nikada nije kreirao. Smatralo se da će Oletha mašina biti kreirana na bazi E86 generacije Z4 Coupe automobila, ali je ona drastično redizajnirana, dobijajući karbonsku karoseriju koja joj pruža bezvremeni dizajn.

Brojne druge komponente, pored samog motora, takođe čine Oletha Coupe specijalnim modelom. Na primer, ovaj automobil dolazi sa sportskim KW dvosmernim podesivim vešanjem i AP Racing kočnicama sa ojačanim Radi-CAL kleštima. Postavljen je na ojačane i mašinski kreirane monoblok točkove, umotane u Michelin Pilot Sport 4S gume.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group