Nemački Audi se oprašta od svoje TT linije poslednjim specijalnim izdanjem

Više slika

Više slika

Kompanija Audi se oprašta od TT linije sa stilom lansirajući novu TT RS Coupe Iconic Edition seriju, ograničenu na svega sto jedinica u Evropi, od kojih će svega 11 stići na njen ostrvski deo...

Odvažan i agresivan izgled novog Audi TT RS Coupe Iconic Edition modela automatski upada u oči, dok su sve jedinice ofarbane poznatom Nardo Grey bojom kompanije Audi i dolaze sa LED matrix farovima i sjajnom crnom prednjom maskom sa mat crnim ramom u standardnoj ponudi.

Dizajneri kompanije Audi nove automobile opremili su i svetlo crnim pragovima, poklopcima retrovizora i oznakama. Komplet veoma upadljivih dvadesetoinčnih metalik crnih točkova razvijen je posebno za ovaj model i stiže sa sedam krakova postavljenih ispred crnih kočionih klešta. Upečatljivost čitavom dizajnu sportskog automobila dodaju i delimično zatamnjena zadnja, trougaona stakla, sa ’iconic edition’ ispisom.

Svih deset primeraka nove linije takođe će biti opremljeni i dostupnom Aerokit opremom u standardnoj ponudi. Ovaj paket uključuje prominentniji prednji spliter, lajsne i rešetke prednjih usisnika vazduha, zajedno sa fiksnim zadnjim krilom od ugljeničnih vlakana i redizajniranim zadnjim difuzorom, od kojih su oba specijalno kreirana kako bi povećali silu potiska na zadnjoj osovini, spuštajući TT RS bliže asfaltu, popravljajući njegove performanse u krivinama.

Pojedini unikatni detalji takođe mogu biti viđeni i u enterijeru TT RS Coupe Iconic Edition izdanja. Unutra se mogu naći RS sportska sedišta sa napa stranicama u mlaznjak zelenoj boji i centralnim segmentima u crnoj Alkantari. Žuti šavovi u obliku pčelinjeg saća pružaju zadivljujući kontrast, dok su prošivene ’iconic edition’ oznake smeštene na delu sedišta od alkantare. Brojne druge površine finiširane su istim materijalom sa žutim kontrastnim šavovima, uključujući i upravljač. Na šaltheblu automobila nalazi se oznaka sa brojem automobila.

Za snagu automobila zadužen je isti 2,5 litara veliki turbo četvorocilindrični motor kao kod standardnog TT RS modela, dobar za 394 ks i 480 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je matiran na sedmostepeni S tronic menjač, koji snagu šalje na sva četiri točka. Iconic Edition izdanje može ubrzati do stotke za 3,7 sekundi i razviti maksimalnu brzinu od 280 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group