Najnoviji sistem za informisanje i zabavu kompanije LG dostupan u Renault Megane vozilima

Zasnovan na Google Android Automotive i Android 10, LG-jev novi IVI sistem optimizovan je za praktičnost i povezanost...

Najnovija generacija Sistema za informisanje i zabavu u vozilu (IVI) kompanije LG, imaće svoj debi u novom Renault Mégane E-TECH Electric 2022. Novo vozilo opremljeno LG-jevim naprednim IVI sistemom, predstavljeno je na najvećoj svetskoj konferenciji o mobilnosti održanoj nedavno u Minhenu, IAA MOBILITY 2021.

Softver koji pokreće IVI sistem LG je razvio u partnerstvu sa Renaultom i baziran je na Google Android Automotive. To je prvi softver koji je LG razvio koristeći Scaled Agile Framework (SAFe), skup principa i procesa koji pomažu velikim organizacijama da usvoje agilne metodologije za brže razvijanje i isporuku visokokvalitetnih proizvoda i usluga. Ovaj softver radi nezavisno od hardvera vozila u cilju obezbeđenja niza funkcija koje poboljšavaju udobnost, kao što je mogućnost bežičnog ažuriranja operativnog sistema i daljinske provere statusa punjenja vozila.

LG-jev IVI sistem zasnovan na Androidu je prvi sistem zasnovan na Androidu 10 koji je dobio sertifikat od Google Automotive servisa (GAS). Platforma nudi inteligentne informativno-zabavne usluge i lak pristup raznim Google aplikacijama, uključujući Google Assistant, Google Maps i Google Play preko centralnog informacionog displeja (CID). Sa svojim elegantnim, intuitivnim Human Machine interfejsom (HMI) i praktičnim korisničkim iskustvom, sistem koristi rastuće mogućnosti kompanije LG kao dobavljača rešenja za vozila u cilju zadovoljenja različitih potreba današnjih vozača, kako bi putovanje automobilom bilo ugodnije.

Kao inovativni partner za mobilnost u budućnosti, LG-jeva kompanija Vehicle component Solutions (VS) stekla je reputaciju svetskog vrhunskog dobavljača IVI sistema i naprednih sistema za pomoć vozaču (ADAS) koji predstavljaju najnovija dostignuća i trendove u mobilnosti. Ova kompanija kontinuirano proširuje svoje mogućnosti i doseg na tržištu kroz različite aktivnosti, uključujući akviziciju dobavljača automobilske rasvete i sistema farova, ZKW Group, i nedavno zajedničko ulaganje sa Magna International koje je lansirano u julu .

„Digitalni kokpitovi su brzo transformisali način na koji vozači i putnici komuniciraju sa svojim vozilima, omogućavajući personalizoaniji pristup i poboljšanu udobnost“, rekao je Thierry Cammal, potpredsednik Globalne Alijanse, Renault Software Factory. „Verujemo da je naš nastavak saradnje sa kompanijom LG bio ključan za isporuku izvanrednog Android kokpita za naš Mégane E-TECH Electric otkriven na IAA MOBILITY-u.

„Naš novi IVI sistem ne samo da zadovoljava, već i prevazilazi rastuću potražnju za stabilnim, naprednim i korisničkim softverskim platformama za automobile“, rekao je dr Kim Jin-yong, predsednik kompanije LG Vehicle Components Solutions. „Kroz stalne inovacije i saradnju sa stručnim partnerima kao što je Renault, LG je posvećen pružanju različitih iskustava u vozilima i daljem jačanju naše pozicije kao dobavljača rešenja za globalnu automobilsku industriju.“

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group