Moćni terenac kompanije Ineos dobija električnu varijantu

Model Ineos Grenadier uskoro će dobiti blizanca u potpuno električnoj terenskoj formi za koji kompanija tvrdi da će stići na tržište 2026. godine...

Svima je poznat plan ove kompanije za lanisranjem potpuno električnog terenca još od februara ove godine, ali su sada isplivali dodatni detalji vezani za njegov tržišni plasman. Ove informacije uključuju i prelazni opseg veći od 400 kilometara, sa potvrdom da, za razliku od Granadier modela i njegove merdenaste šasije, Ineos električni model posedovaće skejtbord platformu.

Sudeći prema kompaniji, ona je istraživala mogućnost konvertovanja Grenadier modela u električnu varijantu, ali za sada je previše teško za uklapanje prilično teškog baterijskog pakovanja u njegov ram. Shodno tome, brend se opredelio za stvaranje potpuno nove platforme i modela koji će koristiti dosta pogodniju arhitekturu za električni pogonski sklop.

 

Neimenovani izvori navode da će Ineos EV modeli biti nepobedivi po pitanju terenskih mogućnosti i da neće obezbediti samo terenske mogućnosti koje do sada nisu viđene u električnim kolosima, već će takođe pogodivati i uslovima rada i vuče.

Ineos razvija svoj prvi električni model u saradnji sa brendom Magna Steyr, koji je takođe posedovao centralnu ulogu i u razvijanju Grenadier modela. Nova serija mogla biti biti podržana Magna FM29 platformom, koja je korišćena u Fiske Ocean i još nekoliko drugih kineskih SUV automobila.

Električni model nije jedini koji kompanije Ineos razvija u svojim pogonima, jer ovaj proizvođač takođe radi i na urbano fokusiranoj liniji koja će biti rival Jeep Avenger automobilima. Ineos takođe radi i na luksuznom SUV modelu, za koji se očekuje da će biti teško modifikovana verzija Grenadier serije, koja će se nešto više fokusirati na ulične performanse i komfor.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group