Mercedes-AMG S 63 se vratio bolji nego ikad

Novi Mercedes-AMG S63 E Performance kombinuje neobuzdane performanse sa inovativnom tehnologijom i nenadmašnim luksuzom...

Sa stanovišta dizajna, najnovija verzija modela sa četvoro vrata izgleda skoro identično kao i prethodni modeli brenda, ali ipak postoji nekoliko ključnih promena. Novi model uključuje novu rešetku sa vertikalnim letvicama koje su zaštitni znak AMG, branik sa većim otvorima za vazduh i set točkova od 21 inča, a sve to kombinovano daje automobilu agresivniji i sportskiji izgled.

Prave suštinske promene AMG S63 E Performance – one koje limuzinu čine AMG automobilom – su one koje ne možete da vidite. Ispod haube ćete naći 4,0-litarski V-8 sa dvostrukim turbo motorom, koji ovaj put dobija pomoć od električnog motora postavljenog na zadnjoj osovini povezanog sa baterijom od 13.1 kWh (koja obezbeđuje do 33km potpuno električnog dometa).

Ukupna snaga sistema je 590 kW/802KS i 1.430 Nm najvećeg obrtnog momenta, pri čemu 2595 kg teška i 530 cm dugačka limuzina do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde. Ovo ga ne čini samo najmoćnijom S-klasom, već i jednim od najmoćnijih Mercedesa ikada. Zahvaljujući AMG Driver's Package možete ubrzati od nule do 100 km/h za samo 3,2 sekunde i dostići maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Pogonski sklop je povezan sa devetostepenim automatskim menjačem koji šalje snagu na sva četiri točka. Još jedna mehanička karakteristika specifična za model je sistem AMG+ Ride Control, koji uključuje vazdušne opruge i prilagodljive amortizere. Kao i kod drugih AMG hibrida, na raspolaganju je i sedam dinamičkih režima vožnje — Electric, Comfort, Battery Hold, Sport, Sport+, Slippery i Individual, koji se mogu prilagoditi vašim željama.

Zainteresovani ste za kupovinu najsnažnije S-klase svih vremena? Mercedes tek treba da saopšti koliko će koštati AMG S 63 E Performance za 2023. godinu. Na osnovu cene poslednje generacije, vozilo bi moglo da košta oko 170.000 dolara.

Pretpostavljamo da ćemo saznati više informacija pre objavljivanja modela, što se očekuje negde sledeće godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group