Mercedes-AMG GT startuje sa 150.119€ u Nemačkoj

Više slika

Više slika

Nekoliko meseci nakon predstavljanja na ženevskom sajmu automobila, Geneva Auto Show, Mercedes-AMG je izbacio novi GT kupe sa četvoro vrata...

Dostupna za poručivanje u ovlašćenim AMG predstavništvima u Nemačkoj i ostalim evropskim zemljama, ova linija se nudi u dve varijante - GT 63 4Matic+ i GT 63 S 4Matic+.

Prvi poseduje startnu cenu od 150.119€ u domovini, dok za sprint do stotke iz mesta zahteva oko 3,4 sekunde i razvija maksimalnih 310 km/h. Ovu mašinu pokreće četvorolitarski V8 motor, dobar za 577 ks i 800 Nm obrtnog mometa, koji se šalju na obe osovine putem automatskog devetostepenog menjača duplog kvačila.

Standardna oprema na sportskom salonu uključuje aktivno upravljanje na zadnjoj osovini, elektronski kontrolisan diferencijal zadnje osovine sa opcijom zaključavanja i aktivnu aerodinamiku. Nova linija takođe, dolazi i sa duplim rasporedom ekrana, napa kožnim, sportskim sedištima, Burmaster premijum ozvučenjem, ambijentalnim svetlom u 64 boje i još nekoliko tehničkih dodataka.

Sa druge strane, GT 63 S 4Matic+ startuje sa 167.017€ u Nemačkoj, a pošto predstavlja premijum verziju, dovoljno je naglasiti da poseduje 630 ks i 900 Nm obrtnog momenta iz identičnog V8 motora, što mu omogućuje sprint do stotke iz stanja mirovanja za 3,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 315 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group