McLaren predstavlja novu liniju moćnih 750S superautomobila

Nakon dugo očekivanog debija McLaren 750S modela, britanski proizvođač je objavio nekoliko snimaka koji pružaju nešto bolji uvid u njegov najnoviji superautomobil...

Iako 750S deli neke potpuno očigledne sličnosti sa svojim prethodnikom, modelom 720S, McLaren tvrdi da je svaki aspekt automobila u potpnosti evolutivan i popravljen, što ga čini značajnim unapređenjem u poređenju sa njegovim starijim bratom. 

Neizoštrenom oku, novi model možda deluje veoma slično njegovom prethodniku, ali odmah nakon nešto temeljnijeg posmatranja, razlike u njihovom dizajnu postaju potpuno očigledne. Aerodinamički paket, jedinice rasvete i signalizacije, branici, zajedno sa finišima prošli su put potpunog redizajna, koji definitivno ovom modelu pruža svežiji izgled. Zašto nešto menjati, ako funkcioniše, zar ne?

Međutim, najznačajnije unapređenje u poređenju sa modelom koji menja nalazi se ispod površine. Četvorolitarski V8 agregat duplog turbo punjenja podignut je na 740 ks, dok je šasijska postavka takođe poboljšana sa fokusom na pojačavanju oštrine automobila i vozačevog angažovanja.

Mehanička poboljšanja predstavljena su drugim snimkom, sa direktorom proizvodne strategije kompanije McLaren koji nam pruža uvid u novu šasijsku postavku, koja uključuje lakše opruge i amortizere, brže upravljanje i širi prednji deo. Na istom snimku moguće je videti i glavnog inžinjera koji nam ističe brojne karakteristike moćnog V8 agregata, poboljšani izduvni sistem, aerodinamička poboljšanja i daleko više tehnologije unutar putničke kabine.

Još jedan snimak koji je objavljen, predstavlja nam novi McLaren 750S na trkačkoj stazi, opremljen zadivljujućom narandžastom bojom karoserije i crnim umecima. Pored njega, računarski generisani kadrovi predstavljaju novi automobil u uglađenoj bordo nijansi. Na kraju, za sve koji žele da vide nešto opsežniji opis modela, tu je i osmominutni video u kome je sažeto sve što je potrebno znati o novoj ponudi kompanije McLaren.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group