Lexus predstavio prvu fotografiju enterijera svog novog električnog krosovera

Dugo isčekivani električni prvenac kompanije Lexus gotovo je spreman za predstavljanje, dok je japanski proizvođač juče najavio da će javnost zvanično videti 2023 RZ 450e model dvadesetog aprila ove godine...

Međutim to nije sve, jer je Lexus takođe predstavio i prvu fotografiju enterijera svog novog električnog krosovera, otrkivajući nam volan u Knight Rider stilu.

RZ 450e je prvi put najavljen decembra meseca prošle godine, kao osnivač električnog opsega kompanije Lexus, isprativši ovu najavu sa nešto više proizvodno spremnih fotografija eksterijera tokom februara ove godine. Međutim, ovo je prvi put da smo u mogućnosti da vidimo putničku kabinu ovog modela, koji igleda kao evolucija LF-Z Electrified konceptualnog automobila.

Bez ikakve sumnje najinteresantniju karakteristiku u enterijeru predstavlja pomenuti upravljač, ali su tu takođe i brojni digitalni instrument satovi vredni pažnje, kao i veliki informativno zabavni sistem na centralnoj konzoli koji je blago nagnut ka vozaču. Unutar putničke kabine je takođe moguće videti i visoko montiranu centralnu konzolu i materijale premijum izgleda.

Eksterijer je nešto suptilniji u poređenju sa konceptom, iako je zadržao njegovu aerodinamičnu siluetu. Prednja strana je okarakterisana potpuno prerivenom prednjom maskom i prepoznatljivim Lexus farovima. Profil ovog modela intenzivno je skulpturizovan, dok se na zadnjem delu nalazi veliko zadnje vetrobransko staklo, integrisan spojler i LED štopaljke u punoj širini.

RZ 450e će predstavljati prvi model japanskog proizvođača baziran na e-TNGA platformi kompanije Toyota, koju će deliti sa njenim ličnim bZ4x automobilom i Solterra modelom, njegovim Subaru blizancem. U okviru premijum pristupa kompanije Lexus, model će biti pozicioniran visoko na tržištu u poređenju sa blizancima po pitanju dizajna, tehnoloških karakteristika i performanse koje mogu da se takmički sa modelima kao što su Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, Audi Q4 e-tron Sportback i Genesis GV60.

Pogonski sklop ovog modela sastoji se od duplu postavku električnih motora nudeć pogon na svim točkovima u kombinaciji sa novim Direct4 sistemom kompanije Lexus, sa fokusom na performanse i vozačku dinamiku. Koncept poseduje litijum-jonsku bateriju od 90 kWh, za prelaznim opsegom od 600 kilometara između dva punjenja, zbog toga se slične specifikacije mogu očekivati i u proizvodnim modelima. Bitno je takođe naglasiti da mehanički povezani Toyota bZ4x model dolazi sa prelaznim ospegom od 516 kilometara.

Nešto više o novom Lexus RZ 450e modelu saznaćemo nešto više kada bude digitalno predstavljen u sredu, 20. aprila, na sajtu discoverlexus.com/reveal.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group