Lada Vesta SW i SW Cros stižu sa cenom od 11.990€

Više slika

Više slika

AvtoVAZ proširuje svoje operacije u Evropi lansiranjem dva dodatna Lada modela, na određenim tržištima...

Vesta SW i Vesta SW Cross modeli već su lansirani u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, a uskoro će se naći na slovačkom, bugarskom i našem tržištu.

Pridruživši se Lada Vesta Sedan automobilu, ova dva karavana biće dostupna u dva nivoa, Comfort i Luxe. Proizvođač bi tek trebalo da objavi pune specifikacija svoja dva modela, ali poznato je da njihove cene startuju sa 11.990 evra.

Radi poređenja, bazna varijanta Dacia Logan MCV startuje sa 7.990 evra u Nemačkoj, a poseduje benzinski motor sa 75 ks. Logan MCV Stepway može biti kupljen za 12.300 € i poseduje jedinicu od 90 ks.

Evropljani koji budu želeli da kupe neki od dva Vesta SW modela, moraće da se zadovolje benzinskim motorom zapremine 1,6 litara. Ova jedinica zadovoljava sve Euro 6 standarde emisija štetnih gasova i generiše 105 ks i 148 Nm obrtnog momenta, a uparen je zajedno sa petostepenom manualnom transmisijom.

Sa ukupnom težinom od 1.280 kg, Lada Vesta SW zahteva 12,4 sekunde kako bi dostigla stotku iz mesta i razvija maksimalnu brzinu od 174 km/h. Vesta SW Cross model, sa druge strane, sporiji je za 0,2 sekunde prilikom istog sprinta, dok njegova maksimalna brzina iznosi 172 km/h. Prosečna potrošnja goriva iznosi 7.3 l/100 km i 7.5 l/100 km u Cross varijanti.

Ovo svakako nisu modeli za trke, ali definitivno pokazuju veliki pomak u dizajnerskom šablonu legendarne ruske kompanije. Doduše, na matičnom tržištu, svi kupci takođe mogu naručiti nešto jaču 1,8 litara veliku jedinicu, dobru za 120 ks i 170 Nm obrtnog momenta, koja je matirana na petostepenu mehaničku ili petostepenu automatsku transmisiju.

Jedine bitne razlike između dva Vesta SW autombila predstavljaju plastični detalji i nešto više vešanje dodato liniji Cross, zajedno sa nekoliko revizija finiša u enterijeru putničke kabine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group