Kompanija Maserati se zvanično oprašta od svojih V8 agregata parom specijalnih izdanja

Više slika

Više slika

Novi Ghibli 334 Ultima i Levante V8 Ultima modeli predstavljaće poslednje Maserati modele koji su opremljeni V8 mašinama, sa kompanijom koja je zvanično predstavila svoje nove automobile na Goodwood Festival of Speed događaju...

Iako pojedini detalji i dalje ostaju nepoznati, Maserati je izjavio da je ime specijalnih Ghibli izdanja referanca na njihovu maksimalnu brzinu. Ovo znači da predstojeći Ghibli 334 Ultima modela mogu razviti isto toliko kilometara na čas, što ih čini najbržim proizvodnim sedan automobilima sa motorima unutrašnjeg sagorevanja na svetu, sudeći prema kompaniji Maserati. Kako je dalje navedeno, V8 agregati ovih agregata poseduju duplo turbo punjenje i razvijaju 564 ks.

Ovo je povećanje od osam kilematara na čas u poređenju sa Ghibli Trofeo modelom, dok ga Maserati pripisuje poboljšanoj aerodinamici i dodacima kao što su karbonski spojler, ali i dvadesetjednoinčni Orione točkovi koji poseduju nove gume. Autocar prenosi da ova poboljšanja omogućuju Ghibli 334 V8 Ultima modelima da dostignu stotku iz mesta za 3,9 sekundi, što je za 0,4 sekunde brže od standardnih jedinica.

Oba modela predstavljena su na Goodwood Festival of Speed događajau, gde su voženi duž nekoliko deonica ovog legendarnog brdskog uspona. Ovim automobilima pridružiće se specijalno GranTurismo izdanje istaknuto brojnim finišima karoserije, koje Maserati naziva Prisma modelom. Ovaj šareni model italijanski brend opisuje kao ponosno isticanje prošlosti njegove linije i mogućnosti ovog brenda da ode korak dalje od svih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group