Japanska legenda drifta u ludačkoj vožnji novog Hyundai Ioniq 5 N modela

Kompanija Hyundai nedavno je predstavila svoj prvi električni model visokih performansi Ioniq 5 N, donoseći uvid u njegove drifterske sposobnosti...

Kako bi na pravi način odradio čitav ovaj spektakl, Hyundai je volan svog novog modela predao u ruke legendi drifta, Keišiju Tsučiju.

U novom videu, Tsučija je podelio neke od svojih impresija vezanih za automobil, za koji priznaje da je prvobitno imao veoma niska očekivanja. Slavni vozač tvrdi da nije očekivao previše iz nekoliko razloga, među kojima je najveći to što u Japanu ne postoji previše sportskih modela iz Koreje, makar ne još uvek.

Pored toga, on je napomenuo da je ovo prvi put da driftuje u električnom vozilu, a pored stereotipa vezanih za ove agregate, on takođe sugeriše da je bio zabrinut zbog same težine ovog automobila, ali je ipak bio prijatno iznenađen njegovim mogućnostima.

Kao što može biti viđeno na snimku, Tsučija se veoma dobro snašao u električnoj jedinici, uspevajući da izvuče dugačke, kontrolisane driftove duž australijske staze. Uprkos nedostatku motornog zvuka, kada je izašao iz automobila, japanski kralj drifta imao je osmeh na svom licu, koji je čak bio vidljiv i kroz njegovu kacigu.

Pokretan snažnim električnim motorima smeštenim na prednjoj i zadnjoj strani, Ioniq 5 N nudi svim vozačima 641 ks, sa podelom snage koja je veća pozadi. Ovo je sasvim dovoljno kako bi automobil ubrzao do stotke iz mesta za 3,4 sekunde i razvio maksimalnu brzinu od 260 km/h.

Kako bi driftovanje oko krivina bilo daleko komfornije, ovaj model stiže sa N Torque Distribution sistemom i Torque Kick Drift funkcijom koja vozaču obezbeđuje simulaciju udarca kvačila i indukovanje drifta. U međuvremenu, kako bi se zaustavila masa od 2.200 kilograma, Hyundai je svoj novi model opremio najmoćnijim kočnicama koje postoje, stvarajući na ovaj način veoma zabavan model, vredan N oznake i više nego sposoban da profesionalno driftuje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group