Italijanski velikan se u visokom stilu oprašta od svojih moćnih V12 agregata

Lamborghini predstavlja Invencible i Autentica – par unikatni superautomobila koji obeležavaju kraj jedne ere, odnosno penzionisanje purističkog V12 motora ovog brenda…

Baš kada smo pomislili da je par Aventador Ultimae verzija poslednji put da vidimo V12 motor u Lamborghini automobilu, slavni italijanski brend otišao je korak dalje i dokazao nam da grešimo, predstavljajući dva nova unikata – Invencible kupe i Autentica roadster, dve ultra-ekskluzivne bespokre kreacije, koja su osmišljene kao pravi način za poslednji pozdrav ikoničnom V12 motoru, u njegovoj najčistijoj formi.

Ono što je posebno interesantno, jeste činjenica da je Lamborghini odlučio da predstavio svoje unikatne superautomobile samo nekoliko nedelja pre zvaničnog debitovanja zamene za Aventador model, što će obeležiti početak njihove hibridne ere. Kao što možete videte na fotografijama, par unikatnih superautomobila dobio je zaista agresivne dizajnerske detalje, verne Lamborghini dizajnerskom jeziku.

Kao što ste mogli da pretpostavite, oba modela su konstruisana na Aventador platformi koja je debitovala pre 12 davnih godina. Iz Lamborghini brenda kažu da je stil obe verzije inspirisan modelima ograničenog izdanja, kao što su Sesto Elemento, Reventon i Veneno, dok su takođe oba automobila dobila čuvenu heksagon temu, sa ugaonim formama koje obeležavaju svoje prisustvo na različitim mestima, uključujući spoj farova i izduvne grane.

Invencible model je dobio kupe stil šasije finiširan crvenom bojom nazvanom Rosso Efesto, koja je dodatno naglašena karbonskim akcentima. Opremljen je masivnim zadnjim krilom koje je okačeno na nosače u stilu labuda sa otvorima u formi heksagona.

Autentica, sa druge strane, predstavlja roadster model odeven u sivu nijansu nazvanu Grigio Titans, koji je kao kontrast dobio žute štraftaste akcente. Umesto velikog krila, roadster je dobio novo peraje na zadnjem delu, sa relativno manje agresivnim spojlerom. Oba bespoke superautomobila pokreće najmoćnija verzija poželjnog 6.5 litarskog V12 motora ovog brenda, koji se takođe može videti u Ultimae modelima.

Bez ikakvih dodataka i asistencija, V12 je sposoban za generisanje 769 konjskih snaga i 720 Nm obrtnog momenta. Lamborghini je odlučio da ne otkriva cifre performansi, niti bilo šta vezano za cenu. Ipak, uzimajući u obzir da je početna cena Ultimae modela bila oko 500.000 dolara, ne bismo bili iznenađeni da Autentica i Invencible koštaju po 1.5 miliona dolara svaki.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group