Honda se sa zemlje vinula u nebo sa novim moćnim avionom

Više slika

Više slika

Honda napušta superautomobile i menja ih novim projektom koji može dostići brzinu od 782 km/h, ali se ovde naravno, ne radi o nasledniku NSX modela, već o neverovatnom HondaJet Elite II mlaznjaku, predstavljenom na European Business Aviation Convention and Exhibition Ženevi...

Kreiran kao najbrži, avion sa najvećim dometom i visinom leta u svojoj klasi, HondaJet Elite II model poseduje kompozitni trup i prepoznatljive motore u konfiguraciji iznad krila. Novi mlaznjak japanskog brenda pokreće par GE Honda HF120 motora, koji pojedinačno stvaraju 930 kilograma potiska.

Elite II može uzleteti sa kratkih pisti od svega 1.128 metara i putovati 2.865 kilometra sa četiri putnika. Honda je izjavila da njen novi model poseduje najveću kabinu u svojoj klasi i da je za sada najefikasniji mlaznjak po pitanju goriva.

Standardna konfirguracija enterijera dovoljna je za članove posade i šest putnika, ali je dostupna i varijanta sa sedam putnika, takođe. Honda nije rekla ništa više o enterijeru svog aviona, ali je dodala da je njegova akustika poboljšana i ispraćena sa Bongiovi avijacijskim audio sistemom. Honda model takođe poseduje i tovarni prostor od 1.756 litara.

Kupci mogu odabrati između Onyx i Steel vrsta enterijera, od kojih svaki poseduje ’executive’ klub aranžman, sa dvotonskim kožnim sedištima koja se mogu pomerati i okretati radi optimizacije komfora. Novi model takođe poseduje potpuno zatvoren toalet, opisan kao svetao i prostran, privatan i gostoljubiv.

Nova letelica japanskog brenda opremljena je sa Garmin G3000 sistemom i poseduje automatizovano odleđivanje, osvetljenje i personalizovani sistem, zajedno sa zaštitom pri nižim brzinama. Što je još interesantnije, novi Honda avion stiže sa ponudom Emergency Autoland funkcije, koja može automatski kontrolisati i sleteti bez ljudskog uticaja. Ovaj sistem je dizajniran kako bi spasio putnike u slučaju da se posadi nešto tokom leta dogodi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group