Honda predstavlja nove fotografije svog novog HR-V krosovera

Potpuno novi 2021 Honda HR-V e:HEV stići će na evropsko tržište krajem ove godine, a kako bi zagrejala potencijalne kupce, kompanija Honda predstavila je fotografije svog novog krosover modela...

e:HEV oznaka stoji za hibridno električno vozilo, što znači da će nova HR-V linija biti priključena CR-V i Jazz linijama u glavnim hibridnim ponudama kompanije Honda u Evropi. Novi krosover pokreće 1,5 litara veliki DOHC i-VTEC benzinski motor i električna jedinica koji zajedno stvaraju 129 ks i 253 Nm obrtnog momenta.

Zbog ove električne asistencije, nova linija može stići do stotke za 10,6 sekundi. Na otvorenom putu, novi modeli uglavnom koriste benzinski pogon, ali ukoliko poželite nešto više od ovog pogonskog sklopa, posebno tokom preticanja, električna jedinica uskače i pruža dodatni obrtni momenat kako bi na efektan način zaobilazili sporije automobile. Dodatno, električne jedinice mogu vratiti oko 5,4l na 100 km tokom jednog WLTP test ciklusu.

Uprkos tome što je hibridni sklop postao glavna zvezda novog izdanja, japanski proizvođač ističe i "čovek maksimum, mašina minimum" dizajnersku filozofiju kako bi se fokusirala na vozača i držala ove stvari po strani. Ovo znači da su benzinski motori, električne jedinice i baterije postavljeni u prostoru ispod haube kako bi se iskoristilo najviše od enterijernog prostora i pružio maksimalni komfor.

Novi HR-V modeli donose više prostora za putnike na zadnjoj strani, ležerniju formaciju i daleko više prostora za ramena u poređenju sa prethodnikom. Honda tvrdi da je ovaj krosover opremljen vodećim prtljažnim prostorom u klasi, koji nudi 319 litara u gepeku sa sedištima na mestu i do 1.305 litara kada se obore.

Kako bi putnici ostali informisani, u enterijeru putničke kabine naći će se napredne konektivne tehnologije. Krosover može biti korišćen kao WiFi hotspot po želji, dok je My Honda+ aplikacija ekstenzivno ažurirana kako bi bila još korisnija. Tu je još više tehnologije, kao što je SENSING sistem grupnih bezbednosnih karakteristika kompanije Honda, što znači da će kupcima biti dostupne stvari kao automatska duga svetla i praćenje mrtvog ugla u standardnoj ponudi za HR-V modele.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group