Ferrari predstavlja novu predivnu kreaciju u vidu Roma Spider modela

Baziran na Roma Coupe automobilu koji je na tržište stigao 2019. godine, novo izdanje Spider linije zadržava 2+2 konfiguraciju sedišta, nisku, dugačku i zadivljujuću aerodinamičku karoseriju, kojoj se ovoga puta pridružuje inovativni meki krov...

Poslednjepomenuto znači da svi kupci sada mogu uživati u prefinjenom italijanskom grand turer modelu sa vetrom u kosi, a nova serija, baš kao i njen stariji brat, poseduje identičan Spider V8 agregat od 3,9 litara, zadužen za stvaranje 612 ks i 760 Nm obrtnog momenta, koji se šalju na zadnje točkove putem osmostepenog pedalnog menjača duplog kvačila, koji predstavlja derivat transmisije iz SF90 Stradale linije.

Za emitovanje savršene pesme moćnog agregata zadužen je izduvni sistem sa kontrolom ventila, oslobođen prigušivača, koji u potpunosti oslobađa ovaj V8 tokom teranja do crvene linije smeštene na 7.500 obrtaja. U neverovatnoj simfoniji svi koji se nalaze u putničkoj kabini sada mogu uživati bez ikakvih ometanja zbog nedostatka zadnjih vetrobranskih segmenata koji su vešto integrisani u naslone za glave zadnjih sedišta.

Za spuštanje krova novom modelu je potrebno svega 13,5 sekundi, koje su dovoljne kako bi se svi putnici i vozač povezali sa njim i uživali u svemu što nudi na više od jednog načina. Štaviše, krov je sada dizajniran kako bi zauzimao daleko manje prostora na zadnjoj strani, što novi Roma Spider čini punokrvnim GT modelom kakvim su njegovi inžinjeri i želeli da ga učine.

Sa druge strane, svi srećni vlasnici novog modela mogu očekivati da njihovi ljubimci donesu nešto više kilograma zahvaljujući dodatnim mehanizmima koje poseduju. Međutim, Ferrari je koristio potpuno aluminijumsku šasiju kako bi kreirao odnos snage i težine koji je najbolji u klasi, što znači da novi automobil uprkos svemu i dalje pruža dinamično i aktivno vozačko iskustvo.

Sa mogućnošću dostizanja stotke iz mesta za 3,4 sekunde i razvijanja maksimalnih 318 km/h, novi Ferrari Roma Spider predstavlja pravi super GT model za svakodnevnu upotrebu. Za sada, italijanski brend nije objavio zvanične cene novog modela, ali svi zainteresovani kupci mogu očekivati da ona bude nešto veća od 250.876,35 evra, koliko je potrebno izdvojiti za baznu Coupe varijantu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group