Evo kako izgleda novi Ferrari Roma


Stiže nova igračka za sve ljubitelje Ferrari brenda...

Uvek se uzbudimo kada čujemo da novo Ferrari vozilo stiže na tržište, ovoga puta reč je o prelepom Roma modelu koji spaja sportski dizajn sa luksuzom i koji vozačima donosi mogućnost da uživaju u sportskim performansama na elegantan i otmen način. Kao i kod svih Ferrari automobila, dizajn i izgled karoserije je prava poslastica. Karoserija glatkih i aerodinamičnih linija poseduje smirujuć efekat i oikazuje d aje ovde reč o luksuzno vozilu budućnosti.

Akcenat ovog auta nije stavljen na sportski i robusan izgled, već na elegantni sjaj kojim ovaj auto odiše i time šalje poruku da je ovo kupe u kojem ćete se opustiti i maksimalno uživati. 

Naravno, ovde se ipak radi o sportskom automobilu, tako da se ispod haube nalazi renovirana verzija 3,9-litarskog V8 motora sa turbo-punjačem koji se koristi u Portofino, ali u drugim modelima u Ferrarijevoj liniji. Motor u Romi podešen je da proizvodi 611 konjskih snaga i 561 lb-ft obrtnog momenta, koji se na zadnje točkove šalje kroz osmostepeni DCT menjač koji je prvi put predstavljen na SF90 Stradale modelu. Ferrari tvrdi da bi Roma mogla da pogodi 100 km/h za 3,4 sekunde, 200 km/h za 9,3 sekunde i da nadmaši brzinu od 300 km/h.

Enterijer je takođe veoma luksuzan i napravljen je od kvalitetnih i skupocenih materijala kako bi vozač i putnik imali vrhunski doživljaj. Naravno, sportski duh i te kako je osetan, tako da će vožnja u ovom vozilu zadovoljiti i sve ljubitelje velikih brzina.

Ferrari Roma biće u prodaji sledećeg leta, sa početnom cenom od oko 220.000 dolara.

 

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group