Elegancija i snaga u novoj dream seriji - Mercedes-Benz CLE Coupé

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju u kreiranju sportskih, elegantnih automobila iz snova novom, nezavisnom serijom - CLE Coupé…

Ovaj automobil koristi konceptualne i tehničke inovacije iz C i E klase, pružajući ekskluzivan dizajn, udobnost i sportske performanse. Lansiranje na tržište za CLE Coupé počinje u Evropi u novembru, dok će CLE Cabriolet biti dostupan naredne godine.

Ovaj luksuzni automobil poseduje ikoničan dizajn sa dugim međuosovinskim rastojanjem, kratkim prednjim i nešto dužim zadnjim delom tela, naglašenim ramenima i velikim točkovima. Dizajniran prema filozofiji Sensual Purity, CLE Coupé predstavlja skulpturu punu snage i dinamike.

Njegov izgled karakterišu progresivno nagnuta prednja sekcija sa niskom haubom, LED prednjim svetlima sa jedinstvenim dizajnom i trodimenzionalnom rešetkom. Izražene linije na haubi ukazuju na snažne motore sa do šest cilindara. Unutar automobila ističu se digitalni instrument displej od 12.3 inča i centralni displej od 11.9 inča, dok dinamička ambijentalna osvetljenost nudi 64 boje. Opcionalni Burmester® 3D surround sound sistem omogućava izuzetno individualno i zvučno iskustvo.

CLE Coupé nudi obilan prostor, sa dužinom od 4.850 mm, širinom od 1.860 mm i visinom od 1.428 mm, čime postaje najveći kupe u srednjem segmentu. Sa 25 mm dužim međuosovinskim rastojanjem u odnosu na C-Class Coupé, nudi znatno više prostora za putnike na zadnjem sedištu, uključujući više prostora za glavu, ramena i laktove. Zapremina prtljažnika je veća za 60 litara i lako može da primi tri golfske torbe.

Ovaj automobil je takođe pionir u efikasnosti zahvaljujući sistematskoj elektrifikaciji i inteligentnom smanjenju obima. Svi motori su blagi hibridi sa integrisanim starter generatorom i 48-voltnim električnim sistemom. Opcioni DYNAMIC BODY CONTROL sa kontinuirano prilagodljivim amortizerima na prednjem i zadnjem vešanju, u kombinaciji sa zadnjim upravljanjem osovinom, obezbeđuje agilno i udobno vožnju.

CLE Coupé donosi i niz sistema za podršku vozaču, uključujući ATTENTION ASSIST, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist i paket za parkiranje sa kamerom za vožnju unazad. Mercedes-Benz se ovim modelom trudi da ispuni želje svojih klijenata u C i E klasi automobila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group