Dacia Duster postaje Nissan Terrano

Ne tako davno krenule su da kolaju priče da će Dacijin crossover Duster poslužiti Nissanu kao podloga za njegov Terrano. Te glasine sada su dobile i službenu potvrdu, i to u obliku službenog rendera koji je Nissan upravo objavio…

Nissan Terrano ponovno se vraća na scenu. Mali Nissanov crossover koji je na svetskom tržištu bio dostupan pod nekoliko različitih naziva, za 13. godina prodaje dosegao je samo jednu generaciju. Model koji je Nissan uklonio 2006. godine, sada se ponovno vrača i to kao Dacia Duster u Nissanovoj koži.

Službena skica, koja je japanskom brendu poslužila kao teaser, otkriva upravo to. Ako ćemo se voditi po njoj, onda će Duster dobiti samo novo lice, drugačiji poklopac motora kao i višu cenu. Terrano će prvo krenuti u osvajanje indijskog tržišta, na kojem će prvo i krenuti njegova proizvodnja, a nakon Indije na red će doći i ostatak sveta, iako službene potvrde toga još uvek nema.

Kada bude dovršen, Terrano će verovatno biti pokretan istom gamom motora kao i Dacia Duster na kojoj će biti zasnovan. Tim motorima lako bi se mogao pridružiti još koji Renaultov i Nissanov agregat.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group