Audi prvi put predstavlja Audi Q6 e-tron modele bez teške kamuflaže

Više slika

Više slika

Potpuno električni Audi Q6 e-tron sve je bliži proizvodnji i sada je predstavljen svetu sa nekoliko selektovanih predstavnika medija koji su imali priliku da testiraju prototip ove linije…

Poznato je da je novi Q6 e-tron više od dve godine daleko od nas, ali su ljudi imali priliku da ga vide prvi put bez debele kamuflaže koja pokriva njegov eksterijer. Sa vizuelne tačke gledišta, ovaj model poseduje nešto mekši dizajn nego što je bilo očekivano i njegovom prednjom maskom dominiraju LED farovi sa velikom lažnom maskom ladnjaka finiširanom u beloj boji na prototipovima.

Sa druge strane, možemo videti da su dizajneri kompanije Audi kreirali dosta agresivan prednji branik za svoj predstojeći električni SUV. Zadnji deo Q6 e-tron modela takođe je prilično upadljiv zahvaljujući LED štopaljkama, LED trakom u punoj širini i difuzoru u boji karoserije. Prototipovi koji su predstavljeni medijima postavljeni su na zadivljujuće potpuno bele točkove, ali biće pravo iznenađenje ukoliko oni pronađu put do proizvodnje. Kako je poznato, Q6 e-tron će biti ponuđen u standardnom SUV i kupe SUV formatu, dok su prototipi koje imamo priliku da vidimo ovde prvopomenuti.

Audi Q6 e-tron podržan je novom Premium Platform Electric (PPE) arhitekturom, razvijenom u zajedničkoj saradnji kompanija Audi i Porsche. Ova arhitektura poseduje osamostovoltni sistem i omogućuje brzine punjenja do 270 kW, što znači da baterija može biti napunjena od deset do osamdeset posto za manje od pola sata. Audi će prodavati svoj SUV u standardnoj Q6 i nešto više sportskoj SQ6 varijanti.

Za snagu oba modela zaduženo je sto kilovata stanažno baterijsko pakovanje, sa standardnim modelom koji će pokretati dve električne jedinice sa oko 375 ks i modom za povećanje snage koji je podiže na 396 ks u kratkim vremenskim periodima. Audi naglašava da će njegova nova linija dostići prelazni opseg od 600 kilometara između dva punjenja u standardnoj ponudi. Što se tiče vrhunske SQ6 ponude, nemački proiuzvođač je naveo da je ona dobra za 483 ks i 510 ks u bust modu, tako da bi do stotke iz mesta trebalo da stiže za 4,5 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group