Alpina uskoro stiže sa novim i još brutalnijim XB7 modelom

Kompanija Alpina, BMW-ov lični luksuzni ogranak, osvežila je svoju ponudu brutalnih XB7 modela...

Sa novim prednjim delom i dosta obnovljene tehnologije unutra, redizajnirani SUV model definitivno može imresionirati svakoga gde god da se pojavi.

Najveća promena kreirana je na prednjem delu SUV modela, gde je dizajn novih farova potpuno osvežen za 2023. godinu, nakon što se to dogodilo i u ostatku X7 linije. Sada, uski farovi podvučeni su drugim redom zatamnjenih svetlosnih elemenata, koji okružuju “Iconic Glow” masku hladnjaka BMW brenda. Prednji i zadnji branik takođe su dobili poboljšanja i potpuno preuzimaju ono što Alpina naziva novim dizajnerskim vokabularom. Hromirani segmenti sa trenutnih modela, takođe su nestali.

Za sada, kompanija Alpina objavila je svega jednu fotografiju svog novog 2023 XB7, tako da ćemo morati da sačekamo još neko vreme kako bi ga videli kako treba u pravoj galeriji.

Ispod haube osvežene linije, 2023 XB7 dobio je poslednju generaciju BMW 4,4 litara velikog V8 motora, duplog turbo punjenja, koji poseduje pomoćnu jedinicu u formi srednje hibridne asistencije i novog cross-bank izduvnih grana radi još uzbudljivijeg zvuka i bržeg odgovora turbina. Snaga ovog motora ipak nije promenjena, tako da ona ostaje u okviru od 612 ks i 800 Nm obrtnog momenta. Ovo omogućuje teškom SUV modelu da dostigne maksimalnu brzinu od 290 km/h i razvije stotku iz mesta za svega 4,2 sekunde.

Vazdušno vešanje na obe osovine, zajedno sa Alpina specifikovanim amortizerima i kinematičkom postavkom, uključeni su u ponudu kao standard. Pri brzinama manjim od 30 km/h, vešanje se automatski podiže kako bi pružilo veće rastojanje između automobila i zemlje, dok pri većim brzinama, ono automatski spušta vozilo radi bolje aerodinamike.

Nova linija smeštena je na posebno razvijenoj kombinaciji točkova i guma, sa dvadesetjednoinčnim Alpina Dynamic modelima umotanim u Run Flat gume visokih performansi. Svi koji tragaju za nešto više vizuelnog uticaja, mogu se opredeliti za dvadeset i tri inča velike ojačane aluminijumske Alpina Classic dvadesetokrake felne, koje dolaze sa Pirelli gumama.

Unutra, kompanija Alpina nudi prepoznatljivi opseg specijalizovane i prilagodljve postave za sedišta, dok se iza XB7 nalazi poslednji BMW Operating System 8 softver, koji omogućuje intuitivnu galsovnu kontrolu putem BMW Intelligent Personal Assistant sistema.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group