911 GT3 RS dobija novo lice i dodatnu snagu

Više slika

Više slika

992 generacija Porsche 911 modela uskoro bi trebalo da stigne na tržište, a nemački proizvođač automobila odlučio je da iskoristi pravi momenat i trenutnu liniju 991.2 pošalje u istoriju sa stlom...

Kompanija Porsche prijatno nas je iznenadila sa potpuno novim 2018. Porsche 911 GT3 RS modelom, predstavljenim fotografijama niske rezolucije, koje su pronašle svoj put do javnosti putem nepoznatih kanala i interneta.

Prvi put objavljene, ali zatim i obrisane od jedne australijske publikacije, ove fotografije otkrivaju da redizajnirana verzija GT3 RS modela poseduje identične stilske modifikacije kao i 991.2 911 GT3 i meša ih sa daleko aerodinamičnijim elementima, doslednim svakog RS brendiranog modela.

Sa ovim na umu, najnoviji GT3 RS dobio je identične ugaone prednje usisnike vazduha i tanka LED dnevna svetla baš kao i GT3. Odavde, inžinjeri brenda Porsche kreirali su specijalnu haubu kompletiranu sa dva mala NACA kanala za dovod vazduha. Ostale vidne promene na prednjem delu uključuju karakteristične rubove točkova, identične onim na odlazećoj GT3 RS generaciji.

Kada se polako pomeramo na stranu, možemo primetiti da novi model poseduje sličan izgled kao i trenutna varijanta, kompletiran identičnim stikerima i mamutskim usisnicima vazduha koji hrane motor. Na zadnjem delu, očigledan je poslednji dizajn štop svetala linije 911, koje prati veliki repni stabilizator.

Izveštaji navode da će četvorolitarski motor sa unutrašnjim sagorevanjem novog GT3 RS automobila sada isporučivati 520 ks pri 8.250 motornih rotacija u minuti. Cifre obrtnog momenta ostaju nepoznate, ali se očekuje da i one porastu takođe. Zahvaljujući ovim poboljšanjima performansi, možemo očekivati da automobil kompletira sprint do stotke iz mesta za nešto manje od 3,2 sekunde. Dodatno, rečeno je da će i maksimalna brzina neznatno porasti i biće limitirana na 312 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group