2024 Lada Niva modeli postaju savremeniji i moderniji uz dodatne tehnologije

Više slika

Više slika

Klasična Lada Niva Legend linija upravo je dobila potpuni preobražaj za sledeću godinu uz pomoć jedne od najosnovnijih bezbednosnih karakteristika koje su sa nama već decenijama unazad – ABS sistema...

Međutim, ovo nije prvi put da je slavna linija ponuđena sa ABS-om, jer je ruski proizvođač AutoVAZ, zadužen za proizvodnju Niva modela od 1977. godine, prethodno već nudio pojedine verzije sa ovom tehnologijom. Ovaj proizvođač je bio primoran da prekine uvođenje ove karakteristike zbog sankcija koje su nametnute Rusiji nakon eskalacije sukoba sa Ukrajinom. Stoga, Lada Niva modeli bili su kreirani bez ABS sistema i vazdušnih jastuka od sredine 2022. godine.

Ovo nije jedino poboljšanje koje je Lada Niva Legend serija dobila 2024. godinu, jer će ovaj terenac dobiti revidirani agregat koji će u potpunosti biti prilagođen Euro 5 regulatornim merama. To je značajan iskorak u poređenju sa odlazećim modelom, prvi put kreiranim 1996. godine sa Euro 2 standardima, ali će i dalje biti daleko iza modernih modela. Zapravo, kako Motor1 navodi, Euro 5 regulatorne norme sa nama su od 2009. godine, dok su Euro 6 standardi predstavljeni 2014. godine i Euro 7 pravilnikom koji možda stigne do 2025. godine, ali su šanse za to prema svemu sudeći jako male.

Sva ova poboljšanja kreirana na Niva Legend modelima, povećaće cenu novih izdanja sa 9.100 na 10.200 evra. Nekoliko dodatnih zahvata biće dodato daleko modernijim Lada Niva Travel izdanjima, koja će pored ABS sistema takođe dobiti i kontrolu krstarenja, putni kompjuter, bleklajt instrument tablu i dvotonske aluminijumske točkove.

Startna cena za ova izdanja takođe će biti povećana i sa 13.200 skočiće na 13.400 dolara, što je svakako beznačajna suma, koja definitivno predstavlja malu razliku za uključivanje ABS sistema i pojedinih drugih, osnovnih dodataka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group