Žena opelješila pumpu za više od 28 tona goriva

Jedna dama iz Linkolna u Nebrasci optužena je za korišćenje greške na jednoj benzinskoj pumpi uz čiju pomoć je sipala više od 28.012 litara goriva između novembra 2022. i juna 2023. godine...

Policija ove države uhapsila je Dovn Tomson, staru četrdeset i pet godina, optuživši je za krađu i nezakonito prisvajanje imovine vrednije od 5.000 dolara. Ova kospoća optužena je za krađu goriva sa Pump and Pantry pumpe, iskorišćavajući pritom ranjivost sistema koja ga šalje u demo mod nakon što se kartica sa nagradnim poenima dva puta zaredom provuče kroz čitač.  

Ova softverska greška na američkoj pumpi od tada je otklonjena, dok je kancelarija Pump and Pantry branda obavestila policiju o mogućoj krađi tokom oktobra prošle godine. Istražni organi Nebraske uspeli su da lociraju Tomsonovu prateći informacije vezane za nagradnu karticu sa kojom je hakovala i ojadila ovaj lanac benzinskih stanica.

Lokalna policija tvrdi da je kartica ove gospođe korišćena za punjenje goriva 150 puta tokom šest meseci i da snimci nadzornih kamera jasno prikazuju njeno vozilo i nju na pumpi tokom krađe goriva u okviru ovog perioda. Inspektori su dodali da je njena kartica dobijala minimalne nagradne poene tokom njene operacije, jer su sva plaćanja bila vezana za veoma male količine goriva.

Sve u svemu, njena akcija u okviru koje je na neverovatan način iskoristila grešku u sistemu, olakšala je lokalnu pumpu za više od dvadeset i osam tona goriva, što, kako njen menadžer tvrdi, predstaavlja ukupan gubitak od oko 27.860,27 dolara. Lokalni zvaničnici tvrde da je Tomsonova nije koristila samo jednu karticu i da, sudeći prema istrazi, postoji još jedna osoba koju je ova dama optužila za korišćenje druge u najmanje deset slučajeva, kako bi zajedno došli do ’goriva po povoljnijoj ceni’.

Tomsonova je uhapšena šestog marta ove godine, nakon višemesečne istrage. Njena kaucija je postavljena na 10% vrednosti ukupne štete, što iznosi 7.500 dolara. U ovoj saveznoj državi krađe preko pet hiljada dolara predstavljaju Class IIA prekršaje, tako da sa sobom mogu doneti zatvorske kazne i do neverovatnih dvadeset godina.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group