Volkswagen potvrdio da električni naslednik Golf GTI modela stiže 2026. godine

Više slika

Više slika

Direktor dizajna kompanije Volkswagen, Anderas Mindt, zvnaično je potvrdio da će nova, potpuno električna linija GTI modela stići 2026. godine i da će nastaviti stopama visokoperformantnog modela predstojeće ID.2 linije kompaktnog automobila…

U Instagram postu, dizajner je pružio kratak uvid u legendarnu GTI istoriju, startujući sa originalnim Golf GTI modelom iz 1975. godine. Ograničena na svega 5.000 jedinica u originalnoj seriji, ova varijanta modela je od tada prodata u 2,8 miliona vozila širom sveta, dok će 2026. godina zvanično postati ona koja će predstaviti njegovu električnu varijantu.

Zajedno sa ovim postom, on je podelio uporedne skečeve originalnog GTI i ID.GTI koncepta. VW je naglasak stavio na sličnosti po pitanju veličine između MkI Golf GTI i kompaktnog električnog automobila, prilikom njegovog prvog predstavljanja prošlog septembra. Iako je VW potvrdio svoje namere za proizvodnju novog modela ranije, ovo je prvi put da nemački proizvođač zvanično odredi i datum njegove premijere.

U to vreme, brend je opisao svoj ID.GTI kao koncept automobil koji je bio blizu nečega što je pripremao u okviru proizvodnje verzije. Ovo je dobra vest jer je ovaj koncept naišao na veoma pozitivan odgovor publike zahvaljujući svom dobrom izgledu i obećanjima koja je doneo po pitanju performansi.

Na nesreću, detalji vezani za to koliko će snage mali kompakt zaista imati, još uvek nisu zvanično podeljeni, međutim, on će najverovatnije imati više od 228 ks, koje VW procenjuje u standardnoj ID.2 varijanti, koja će stići nešto pre njegove GTI verzije.

Ono što je najbolje za kupce, ovaj model će najverovatnije biti pristupačan, sa kompanijom VW koja radi na tome da proizvodna verzija ID.2 modela stigne na tržište sa baznom cenom od 25.000 evra, a iako će proizvodnja ID.GTI serije bez sumnje biti nešto skuplja od toga, ona i dalje može biti veoma pristupačna kada su u pitanju električna vozila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group