Uništio novi BMW M4 Competition za samo mesec dana

Jedan primerak potpuno novog BMW M4 Competition modela nedavno je spustio svoje točkove na američko tlo, ali je oko mesec dana od toga uništen u jednom zastrašujućem udesu...

Ovaj model stigao je direktno iz fabrike i definitivno možemo osetiti miris njegovog novog enterijera, ali nedugo nakon što ga je američki predstavnik predao novom vlasniku, njegov prednji i zadnji levi točak potpuno su otkinuti sa vešanja, vazdušni jastuci izbačeni i zvanično je otpisan u totalu na samom startu svoje karijere. Prema Carfax izveštaju, ova nesrećna M4 Competition mašina tokom udesa posedovala je svega 2.866 kilometara na odometru i registrovana je 19. septembra, tako da ju je trenutni vlasnik imao u svom posedu najverovatnije oko mesec dana pre incidenta.

Za sada nije potpuno jasno kako se ovo dogodilo i čija je greška, ali fotografije koje su se pojavile na internetu predstavljau potpuno nov automobil u izvrsnom stanju, sa levom stranom trapa koja izgleda kao da je nabodena na visok ivičnjak i potpuno uništena. Informacije koje su dostupne sugerišu da je trap automobila potpuno uništen tokom incidenta, ali da pored toga, on i dalje deluje u solidnom stanju, izuzimajući havariju, tako da ga je definitivno moguće iskoristiti za delove, ako ništa drugo.

Ispod haube ovog bavarskog sportaka nalazi se trolitarski agregat sa dva turbo punjenja, koji isporučuje 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta, uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom. Ova posebna jedinica nije xDrive model sa pogonom na svim točkovima, tako da se ovde radi o mašini zadnje vuče, koja za ubrzanje do sto zahteva 3,9 sekundi, umesto 3,5 koliko je potrebno prvopomenutoj verziji. 2022 M4 Competition Coupe startuje sa 74.700 dolara u SAD, dok Copart procenjuje da je ova mašina sa svim svojim dodatnim opcijama dostigla gotovo 110.000, a ona se trenutno nalazi na aukcijskoj prodaji Copart kuće u Majamiju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group