Ultimativna mašina za jurcanje autobanom - Audi RS Q8

Po mišljenju brojnih stručnjaka, Audi RS 6 Avant predstavlja najbolji porodični automobil na tržištu, ali svako ko želi ultimativni SUV sa četiri prstena, ne sme zanemariti RS Q8...

Audi RS Q8 se može smatrati rođakom Lamborghini Urus automobila, ali poseduje daleko manje kontraverzan dizajn koji i dalje nudi ozbiljne nivoe performansi. Ove cifre performansi predstvljene su savršeno poslednjim videom AutoTopNL kanala, kreiranim u prvom licu i namenjenim za isticanje ograničenja ovog SUV čudovišta na nemačkom autobanu.

Ispod haube RS Q8 modela nalazi se četvorolitarski V8 motor duplog turbo punjenja, koji stvara 592 ks i 800 Nm obrtnog momenta. Ova snaga šalje se putem osmostepene transmisije duplog kvačila na Quattro sistem pogona na svim točkovima, omogućujući RS Q8 modelu da ubrza do stotke iz mesta za svega 3,8 sekundi. Naravno da postoji nekoliko bržih SUV modela na tržištu, ali da li je ikome zaista potreban neki koji može udariti stotku brže od ovoga?

Kao što možete očekivati, RS Q8 je elektronski limitiran na 250 km/h, ali kompanija Audi podiže ovo ograničenje ukoliko se kupci opredele na dostupne karbonsko keramičke kočnice. RS Q8 nedavno testiran od strane ljudi kanala AutoTopNL dolazi sa uklonjenim limiterom ubrzanja i snimljen je kako dostiže 300 km/h na kilometar satu.

Ono što je još impresivnije od zastrašujuće maksimalne brzine ovog SUV automobila, jeste to koliko on izgleda stabilno prilikom njenog dostizanja. Vožnja ovog automobila izgleda glatko poput leda i njegov vozač ni jednog trenutka nema potrebu da se bori sa upravljačem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group