Car i nakon 27 godina - BMW Alpina B10 Bi-Turbo

Više slika

Više slika

Svi koji žele da kupe potpuno novi model Alpina B5 Bi-Turbo, moraće da se ispruže za 100.000 $.

Na svu sreću, postoji mnogo jeftinija alternativa ukoliko su kupci voljni da idu nekoliko generacija u nazad i izaberu B10 Bi-Turbo, prethodnika modela B5.  

Alpina B10 Bi-Turbo koju vidite u galeriji, trenutno se nalazi na aukciji kuće Bring A Trailer i u vreme kada je ovo pisano cena modela je postavljena na 16.260 $.

1990. godine, model je bio u generaciji E34 serije 5 i napajan motorom sa šest cilindara u liniji, zapremine 3,5 litara i duplim turbo punjenjima, koji je sposoban da točkovima isporuči 360 ks. Uz ovaj motor je dolazio petostepeni manualni menjač, povezan sa zadnjom osovinom, kako bi pomogao modelu B10 Bi-Turbo da ubrza do sto za samo pet sekundi, cifra koja je jako impresivna za automobil star 27 godina.

Iako je precizno stanje ovog automobila teško proceniti sa ovih fotografija, informacije govore da je farba u izvanrednom stanju i da osim nekoliko malih nepravilnosti, ne postoje nikakve pukotine i još uvek nastavlja da sija pod suncem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group