Švajcarska policija je zaplenila izuzetno retki Pagani hiperautomobil vredan 7.3 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Atkins (@tfjj)

Vlasnik ovog skupocenog vozila sada se suočava sa mogućnošću enormne kazne, budući da Švajcarska kazne za saobraćajne prekršaje obračunava prema prihodu vozača.

Zamislite da uložite više od 7 miliona dolara u jedan od najekskluzivnijih hiperautomobila na svetu, samo da biste ga zatekli kako ga policija zaplenjuje zbog sitnog prekršaja. To je sudbina bogatog vlasnika Pagani Huayra Codalunga, čije je vlasništvo privuklo pažnju švajcarskih vlasti. Nedavno je postao viralan video na Instagramu koji prikazuje trenutak kada je ovaj ultra retki Pagani zaustavljen od strane policije u Švajcarskoj i konačno zaplenjen. Video je snimio automobilski fotograf Fredi Atkins, slučajni svedok ovog događaja koji je uspeo da dokumentuje celu situaciju. Iako su policajci pokušali da spreče fotografisanje, Atkins je uspeo da snimi ceo incident i podeli ga na Instagramu.

Na snimku se vidi kako se Huayra kreće putem, a prati ga Ferrari Testarossa s krovom punim skija, koji je takođe zaustavljen pored hiperautomobila. Kraj snimka pokazuje Pagani koji odlazi sa mesta događaja, prateći srebrni Toyota Corolla Touring Sports, koji je navodno bio neobeleženo policijsko vozilo. Iako nema zvaničnih informacija o razlozima za zaustavljanje i zaplenu automobila, ljudi su u komentarima spekulisali o mogućim uzrocima. Neki su predložili da automobil možda nije imao zimske gume ili da je prekoračio brzinu, dok su drugi ukazali na moguće probleme sa bukom iz izduvnog sistema ili nedostatak prednje registracione tablice.

Pagani Huayra Codalunga je posebna varijanta modela Pagani Huayra, koja je kreirana 2022. godine po želji određenog klijenta. Naziv "Codalunga" na italijanskom znači "dugi rep", što ukazuje na produženi zadnji deo ovog modela u poređenju sa standardnim Huayra modelom. Dizajniran kao omaž legendarnim trkačkim automobilima Le Mana iz 1960-ih, posebno Porscheu 917, ovaj automobil pokreće AMG-ov 6.0-litarski V12 motor, sa impresivnim performansama. Iako je ograničen na samo pet primeraka, svi su već rasprodati po ceni od 7.3 miliona dolara pre nego što su zvanično predstavljeni.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group