Savršeno očuvani Renault 5 Turbo 2 iz 83. godine

Više slika

Više slika

Koliko biste vi novca potrošili za automobil vaših snova?

Pa, ako je to mašina koja je, kako se ispostavilo, veoma cenjena među kolekcionarima Renault 5 Turbo 2, onda verovatno čitavo bogatstvo, koliko je potrebno dati za ovaj posebni model koji je aukcijski procenjen na zaradu od 75.000 do 95.000 €.  

Automobil ide pod čekić u Parizu, 8. februara i predstavlja klasičan Renault model sa samo 5.964 pređena kilometra na odometru. On sadrži srednji motor sa četiri cilindra i 1,4 litara zapremine, sa Bosch K-Jetronic mehaničkim ubrizgavanjem goriva i Garrett T3 turbo punjaćem koji 158 ks šalje na zadnju osovinu.

Podržan je modifikovanom šasijom modela Renault 5 i dizajniran od strane Marša Dešampa, uz pomoć Bertonovog poznatog stručnjaka Marčela Gandinija, čoveka koji stoji iz Lamborghini Miura projekta, uz nadzor tadašnjeg glavnokomandujućeg potpredsednika kompanije Renault, Žana Teramosija.

Ova serija automobila je bila veoma popularna u Francuskoj i proizvedeno je 1.888 jedinica originalnog Turbo modela i gotovo 3.200 Turbo 2 koji su došli sa jedinstvenim enterijerom i nekoliko dodataka koje nisu bile prisutne u originalnoj verziji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group