Savršeni Lancia 037 Martini klasik oživljava nakon četiri decenije

Više slika

Više slika

Kompanija Kimera nastavlja da oduševljava svet svojim naporima da održi legendu Lancia modela živom odajući počast savršenim Lancia 037 trkačkim jedinicama zadivljujućom kreacijom opremljenom modernim karakteristikama, koje na savršen način uklapaju prošlost i sadašnjost...

Koncept nazvan Martini 7 predstavlja specijalnu jedinicu ograničene serije ovog brenda, koja poseduje odnos od oko 0,11 ks prema jednom kilogramu, što zvuči kao pravo iskustvo vožnje stare škole i proslavlja sedam šampionskih titula Martini tima.

Baš kao i ostali Kimera EVO37 primerci, ovaj koristi 2,1 litara veliki turbo i superčardžer četvorocilindrični agregat postavljen iznad Lancia Beta Monte Carlo šasije. Era fiberglas panela karoserije sada je ustupila mesto kevlaru i ugljeničnim vlanima, dok ono što ovaj model, jedan od svega 37 planiranih za proizvodnju, čini posebnim, jesu unikatni detalji koje poseduje.

Pre svega, tu je agregat koji sada razvija 550 ks, umesto 500 ks sa koliko je originalno stizao, a ova snaga, prema tvrdnjama kompanije Kimera, stiže u automobilu teškom svega 1.100 kilograma. Očigledno je da će se ovde raditi o veoma laganom i ekstremno brzom sportskom automobilu, koji će svoju snagu slati putem manualnog menjača, kako to dolikuje vremenu iz koga potiče, na svoju zadnju osovinu ekskluzivno.

Ostale sličnosti sa originalnim automobilom dolaze u vidu sistema za brzo skidanje zadnjeg branika, dok izlaganje zadnje strane otkriva menjač i izduvni sistem baš kao što se videlo na 037 group B Evo 2 jedinicama. Ovo izdanje će takođe dobiti unikatne grafike koje će predstavljati omaž Martini Racing liveriji, ali će imati i promene nalik ’World Rally Champion’ rečima ispisanim sa strane.

Celokupan projekat predstavlja počast sedmostrukom osvajanju šampionata od strane Martini trkačkog tima, sa prvom od tih pobeda ostvarenom 1983. godine za volanom 037 jedinice, koja je ujedno i poslednji model zadnje vuče koji je osvojio Svetski reli šampionat. Sledećih šest pobeda za Martini i Lancia brend ostvarene su u Delta S4 i Delta Integrale modelima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group