Retki LaFerrari Aperta - kolekcionarski primerak vredan pet miliona

Više slika

Više slika

Ferrari LaFerrari Aperta model iz 2017. godine biće aukcijski ponuđen putem kuće RM Sotheby’s u okviru događaja koji će biti održan 17. novembra i najverovatnije će biti prodat po ceni većoj od pet miliona evra...

Nakon uspeha originalnog LaFerrari Coupe modela, italijanski proizvođač je odlučio da bi bilo pametno da ponudi hibridni hiperautomobil tvrdog krova na uklanjanje. Sa 499 Coupe modela ikada kreirana, proizvodna serija LaFerrari Aperta modela ograničena je na svega 210 primeraka, dok su samo oni vlasnici koji su posedovali Coupe verzije imali priliku da ih kupe. Nije ih previše stiglo na tržište od kada je automobil lansiran, a što se tiče modernih Ferrarija, samo je nekoliko poželjno kao ovaj koji vam danas predstavljamo.

Ova posebna jedinica LaFerrari Aperta linije smatra se jednim od poslednjih primeraka koji su kreirani i ona je bila dostupna sa tvrdim krovom od ugljeničnih vlakana i specijalnim eksterijernim paketom od istog materijala. Automobil takođe poseduje sistem za podizanje prednjeg dela, dijamantski sečene FXX-K desetokrake točkove i originalna cena mu je iznosila gotovo 2,2 miliona evra, mada će sada biti prodat po više nego duplo većoj cifri.

RM Sotheby’s kuća navodi da je automobil vožen svega 3.334 kilometra i da je originalno isporučen iz Italije klijentu na Beverli Hilsu, nakon čega je promenio ruke između još dva privatna vlasnika u južnoj Kaliforniji. Trenutni prodavac je kupio produženu dvogodišnju garanciju za motor prošlog septembra i ova posebna mašina prodaje se sa platnenim mekim krovom, punjačem baterije, vlasničkim priručnicima i originalnim petokrakim, ojačanim aluminijumskim točkovima.

Eksterijer ovog modela krasi bogata nijansa crne boje, nazvana Nero Daytona, koja stiže u pratnji Rosso akcenata. Ova crno/crvena tematika nastavlja se i u enterijeru putničke kabine, sa crnom kožom i brojnim crvenim detaljima širom svih površina. RM Sotheby’s aukcijska kuća očekuje da će ovaj model biti prodat po nekoj cifri između 5 i 5,5 miliona evra. Ovo deluje kao prilično razumno, posebno kada imamo u vidu da je nedavno jedan LaFerrari Aperta, sa svega 259 pređenih kilometara prodat putem Bring a Trailer kuće za 5,36 miliona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group