Retka Alpina B7 iz 1987. godine

Više slika

Više slika

Svako ko se nada da može da diktira cenu ovog evropskog lepotana, mora da požuri i bude spreman da potroši preko 50.000 $...

Alpina B7 Turbo/3 je automobil baziran na E28 BMW 5 seriji, iako je potrošeno nekoliko dodatnih hiljada kako bi se obezbedilo uživanje u 300 ks, prilagođenim točkovima i grafici, sportskim sedištima sa unikatnim Alpina vlaknima i ostalim tehničkim dodacima.

Međutim, to nije sve, prodavac ovog posebnog modela tvrdi da je pomoću jedne japanske tjuning kuće, njegova Alpine dobila 30 ks više od standardnih modela E28, kao što je bilo omogućeno na prethodnoj varijanti E12 serije (B7S) i modelima E24 serije 6.

Od tih automobila koji su u seriji limitirani na 30 jedinica, 4 poboljšana E28s, došla su sa manualnim menjačem, dok je njih 26 bilo upareni sa tada najmoćnijim automaticima. Ovaj model koji vidite je jedan od njih i poseduje petostepeni mehanički menjač.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group