Porsche 928 GT 'Flachbau' - unikatni klasik nemačke kompanije

Kompanija Porsche je nizom unikatnih kreacija nedavno oživela svoj Sonderwunch projekat...

Ipak, tokom svoje inicijalne kampanje, ovo odeljenje za proizvodnju specijalnih izdanja kreiralo je značajne radove, dok ovaj Porsche 928 GT Flachbau - ‘Slantnose’, iz 1989. godine služi kao pravo svedočanstvo ovom nasleđu.

Ovaj unikatni 928 model, koji će uskoro otići na aukcijski blok u Parizu, modifikovan je od strane Sonderwunsch tima kompanije Porsche. Automobil koji vidite predstavlja jedini fabrički 928 GT model koji je dobio prekrivene farove na podizanje, umesto standardnih okruglih, kojima su ostale jedinice bile opremljene.

Pored toga, ovaj automobil poseduje komplementarne XB2 i XC1 opcije, što znači da mu je karoserija šira, sa širim rubovima i zadnjim rubovima točkova. Povrh svega, ovaj posebni Porsche opremljen je aerodinamički optimizovanim retrovizorima i deep-dish kompletom točkova.

Bez ikakvih iznenađenja i zbog njene unikatne prirode, ova mašina iz snova posedovala je samo jednog vlasnika, a tokom prethodnih trideset i pet godina, ova osoba je izuzetno dobro vodila računa o njenom stanju, dosledno je servisirajući u ovlašćenim predstavništvima nemačkog proizvođača.

Ovaj automobil je vožen veoma malo uprkos svojoj starosti, sa odometrom koji pokazuje svega 56.636 kilometara, ali prodavac ipak navodi da ova kilometraža nije sasvim tačna. Tokom 2003. godine u Porsche centru u Sarlandu odometar ovog automobila je zamenjen, ali u to vreme, na njemu je stajalo svega 11.500 kilometara, tako da on ostaje krajnje malo korišćen model.

Posebni 929 ‘Slantnose’ primerak predstavlja GT model, što znači da je ponuđen isključivo sa manualnom transmisijom. On je takođe opremljen i limitiranim luzksuznim opcijama kako bi vozačima pružio komfor, održavajući težinu niskom istovremeno. Na kraju, 982 je dobio i nešto više snage iz petolitarskog V8 agregata i njegov pogonski sklop bio je dobar za 362 ks, u poređenju sa 316 ks sa koliko je stizao u standardnom formatu.

1989 Porsche 928 GT ‘Flachbau’ biće ponuđen od strane kompanije RM Sotheby’s i njene Paris 2024 aukcije, koja će se održati 30. i 31. januara seledeće godine, dok preliminarne procene naglašavaju da bi čekić mogao pasti na bilo kojoj cifri od 200.000 do 300.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group