Planira da sahrani Bentley

Bogati Brazilac je pokrenuo lavinu negativnih komentara kada je objavio na svojoj Facebook stranici da planira da sahrani svoj voljeni Bentley Continental Flying Spur...

 

Chiquinho Scarpa, star 62 godine, je objavio da će da sahrani svoj 367 000€ vredan automobil, kako bi mogao da ga vozi u zagrobnom životu. Objasnio je da je inspiraciju dobio od faraona, koji su sahranjivani sa većim delom svog blaga.

Čak je postavio i fotografije sebe koji kopa rupu za automobil u dvorištu svoje kuće u Sao Paulu, što je izazvalo more komentara. Većina je naravno bila negativna i usmerena protiv ekcentričnog bogataša, označavajući ga kao ludaka koji želi da uradi nešto suludo, umesto da automobil da u humanitarne svrhe. 

Međutim, nakon nekog vremena priča je dobila drugačiji tok. Scarpa se pojavio na pres konferenciji posvećenoj doniranju organa. Baner iza njega je nosio natpis "Suludo je sahraniti nešto što je vrednije od Bentley-a: vaše organe". Takođe, Scarpa je nosio natpis: "Ja sam donor, a vi?". 

Ispostavilo se da je ceo događaj genijalan način da se ispromoviše donacija organa. Za one koji se i dalje pitaju da li je sahranio svoj automobil, Scarpa je napisao sledeće:

"Nisam sahranio svoj automobil, ali su svi rekli da je to apsurdno kada sam najavio. Apsudrno je da sahranite i svija tela, koja mogu da spasu nebrojene živote. Ništa nije vrednije. Budite donor, recite vašoj porodici". 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group