Novi Cooper donosi audio klasičnih modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja

Više slika

Više slika

Ukoliko ste imali priliku da vidite fotografije novog električnog 2025 Mini Cooper modela, onda vam je poznato da njegova kontrolna tabla poseduje obilje modernih tehnologija kao što su podižući displeji i OLED informativno zabavni sistem radi pametnog unošenja svežine u klasične dizajnerske karakteristike, nalik centralnom kružnom odometru...

Međutim, ovo nipošto nije kraj retro-futurističkoj mešavini koju Mini pruža, jer je kompanija sada odlučila da ponudi niz proizvedenih i sintentizovanih zvukova za svoje nove električni napajane modele, sa jednim modom nazvanim Timless, koji pruža autentične zvuke pozajmljene od najboljih Mini modela opremljenih motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, uključujući Mini Cooper S iz šezdesetih i John Cooper Works GP iz 2006. godine.

Zvuk koji novi električni modeli donose nije čista replika A-Series i superčardžer Triftek inlajn četvorocilindraša, već radije simfonija ovih mašina, njihovog rada, zujanja i klepetanja. Nešto čistiji audio efekat pruža standardni Core mod koji se ujedno čuje i van vozila nevezano sa modom koji je odabran unutar putničke kabine.

U Timless modu, koji takođe centralni displej pretvara u okrugli odometar po potrebi, sličan onom koji možemo videti na starijim Mini modelima, automobili poseduju daleko više zvukova od ostalih sa kojima stižu u ponudi, ali nažalost, što više vozači pritiskaju pedalu gasa, njegove pesme spolako nestaju u potpuno električnom zvuku, vraćajući ih iz prošlosti u sivu sadašnjost.

Mini opisuje Core zvuk kao dozivajući, energetičan i inspirativan, ali vozači koji požele dosta urgentniji doživljaj mogu se prebaciti na Go Kart mod, čije različite jačine zvuka mogu dovesti u pravo raspoloženje za jurnjavu po kanalizaciji Torina, baš kao u filmu Italijanski posao.

Ukoliko se kupci nađu zaglavljeni u saobraćaju i žele da se oslobode bilo kakvog stresa, Balance mod će biti najpogodniji za takvo raspoloženje. Inicijalno dizajniran za 2021 Urbanaut mini kombi koncept, ova audio svoju inspiraciju crpi iz različith zvukova koje možemo čuti u šumi, uključujući žuborenje vode u potoku, pesma cvrčaka i šuštanje vetra kroz krošnje drveća.

Dizajneri kompanije Mini takođe su kreirali i različite zvukove upozorenja i obaveštenja, kao što su parking senzori i skretna signalizacija. Ideja se zasniva da svako poseduje svoj lični tip zvukova u modelima ovog breda, koji potencijalno mogu postati sa lakoćom prepoznatljivi, baš kao i tradicionalni vizuelni signali na instrument satovima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group