Ništa od manuelnog prenosa u Ferrariju

Neki proizvođači kao što su Porsche i Ford i dalje nude manuelne prenose za svoje modele visokih performansi, ali Ferrari kaže da neće vraćati tradicionalne prenose...


 

Dok je govorio za Motoring na sajmu u Parizu, Direktor za tehnološki sektor u Ferrariju, Michael Hugo Leiters, je potvrdio da kompanija neće ubcivati manuelne prenose, već se kompletno okreće automaticima sa duplim kvačilom, zbog performansi. 

"Ferrari je dizajn, performanse i umetničko delo tehnologije. Nema manuelnog prenosa koji može da se nosi sa ovim performansama i zbog toga smo odlučili da zadržimo prenos sa duplim kvačilom", rekao Leiters. 

 

 

Finanlni model Ferrarija sa manuelnim prenosom je bila prva generacija modela California, ali manje od pet primeraka je poručeno sa tom postavkom. Jedan od njih je u Ferrari muzeju. 

Ferrari nije jedina kompanija koja će u potpunosti ukloniti manuelne prenose. Lamborghini je uradio isto sa modelom Huracan, a pre lasniranja modela 911 R, Porsche je takođe bio na tom putu.

 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group