Mercedes GLE Coupe i BMW X6

Od 2008. godine, BMW je bio kralj luksuznih kupe vozila u SUV segmentu sa modelom X6 i čak su lansirali i drugu generaciju ovog modela, pre nego što je Mercedes konačno odgovorio sa GLE kupe...

 

U izboru fotografija moglo je lako da se desi da pomešate X6 i GLE, što govori o tome koliko su ova dva modela slična kada je u pitanju stil i oblik karoserije. 

Naravno, detaljniji pregled otkriva mnoštvo detalja i različitosti, ali sve u svemu oblik Mercedes GLE kupea je veoma sličan  vodećem modelu ovog segmenta. Ja lično nisam fan nijednog od ova dva modela, ali kada se postave jedan do drugog, GLE me nekako tera na to da mi X6 izgleda bolje nego dok nije imao konkurenciju. 

BMW X6 ima sportski profil i izgleda ekstremnije nego GLE kupe, koji se čini masivnijim. Što se tiče enterijera, sa elegantnijom i lepšom kabinom, X6 i tu odnosi pobedu, barem po mom mišljenju. 

Sve navedeno su moje subjektivne ocene, a tema je veoma osetljiva, tako da podelite sa nama vaše mišljenje u komentarima. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group