Limuzina kakvu definitivno ne biste nikada očekivali

Više slika

Više slika

Kada razmišljamo o limuzinama, prvo što nam pada na pamet jesu slavni crni Lincoln ili Cadillac modeli...

Chrysler Corporation je čak u katalog postavio K-car limuzinu kao Chrysler Executive model, zajedno sa nekoliko projekata proizvođača karoserija iz posleratne ere koji mogu biti viđeni u različitim konverzijama ovog modela u limuzinu srednje veličine. Međutim, da li biste očekivali da vidite limuzinu prednje vuče koja stiže od jednog renomiranog japanskog proizvođača?

Nakon mnogo godina kreiranja zabavnih malih automobila, kompanija Honda je kreirala nešto manje zabavan mali model nazvan Civic. Prvi model ove linije pojavio se 1973. godine, tokom najveće naftne krize u istoriji, dok je japanski proizvođač dve godine kasnije predstavio CVCC motor koji je eliminisao potrebu za katalizatorima i dalje izbacujući čistiji vazduh sa olovnim gorivom.

Kako je Honda imala sve veću prisutnost na tržištu, tako je rasla želja za primenom Civic formule u nešto većem paketu. Ovo vozilo plasirano je maja meseca 1976. godine u Accord izdanju, liniji koja je ogroman uspeh globalno, sa prvom generacijom koja je trajala čak do 1981. godine, kada je prošla kroz redizajn. Danas, nakon brojnih generacija, Accord linija i dalje ima snažan uticaj u svetu.

Međutim, Honda Accord limuzina iz 1981. godine potpuno je različita od svih modela koje je bilo moguće videti u to vreme. Pre svega, međuosovinsko rastojanje ovog modela daleko je veće od originala, ali ova limuzina takođe sa sobom donosi i pitanje – zašto? Iako nismo upoznati sa bezbednosnim trendovima u polju limuzina, sumnjamo da bi ovo mogao biti najpouzdaniji model baziran na legendarnom Honda kvalitetu.

Prvi pogled na putničku kabinu otrkiva okruženje postavljeno kvalitetnim velurom, telefomn, monitor i retro stereo opremu. Na odometru ove 1981 Honda Accord limuzine stoji malo više od 5.256 pređenih kilometar, ali prodavac ne pruža ništa više informacija od onoga čemu možemo vizuelno posvedočiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group