Jaguar potvrdio 4orocilindrične motore

Jaguar je najavio da će u proleće naredne godine početi sa testiranjima svojih novih 4-cilindričnih motora koji će se vremenom naći u celokupnoj ponudi ovog britanskog brenda.



Potvrdio je to Wolfgang Ziebart, šef Jaguarovog tehničkog odeljenja, koji je još dodao i da će prve nove 4-cilindrične jedinice sa proizvodnih traka, u tzv. pred-proizvodnoj verziji, početi da silaze upravo u to vreme.

Prvi novitet bi trebao da bude 4-cilindrični diesel turbo motor čija proizvodnja bi bila namenjena tržištu, trebala da počne već do kraja naredne godine, a prvi model u koji će se ovaj pogon ugrađivati će biti nova Jaguarova manja limuzina za koju se veruje da će nositi oznaku XS. Naime, XS bi na tržištu trebao da se pojavi najkasnije u proleće 2015, dakle nekoliko meseci nakon početka proizvodnje njegovih diesel motora. Nedugo zatim, do kraja 2015, na tržište bi trebale da stignu i 4-cilindrične benzinske verzije. 

Ziebart tvrdi da će ovi pogoni postaviti nove standarde kada je reč o "ekonomičnosti, masi i snazi po zapremini." Upravo stoga ne bi trebalo biti većih prepreka da se ove 4-cilindrične jedinice ne prošire kroz gotovo celokupnu ponudu Jaguar-Land Rovera, osim možda u par modela koji čine sam vrh ponude britanskog proizvođača.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group