Jaguar Land Rover se odriče kože

Više slika

Više slika

Kada zamišljate unutrašnjost luksuznih automobila, verovatno ga oslikavate u koži...

Ovo je verovatno bio slučaj do sada, ali će se stvari u budućnosti drastično izmeniti.Poslednji proizvođač automobila koji se trudi da pronađe alternativu za životinjsku kožu jeste Land Rover, koji sada nudi luksuzne materijale i opcije tapacirunga na svojim novim Range Rover Velar modelima.

Opisana kao premium alternativa koži, nova opcija poseduje cenu veću od standardne kože u modelima Velar R-Dynamic SE, ali ispod Windsor varijanti kože. Kako svetski mediji javljaju, ovi pleteni materijali se nabavljaju iz Australije i Novog Zelanda, a pletu ih danski stručnjaci kompanije Kvadrat, dok je “jelenska koža” kreirana od reciklirane plastike.

"Stav prema zaštiti životinja menja dizajn kompanije", izjavio je šef dizajna kompanije Land Rover, Geri MekGovern. "Na ovaj način čitav svet luksuza postaje daleko sofisticiraniji i ljudi će težiti ka traženju načina za ponovno razmatranje upotrebe prirode radi kreiranja ovih proizvoda i upotrebe različitih vlakana koja su daleko održivija."

"Lično, ja bih bio najsrećniji da se totalno oslobodimo upotrebe kože. Ne želim da učestvujem u opštem pokolju svih tih životinja kako bi se kreirala koža za naše automobile", dodao je MekGovern. "Što je još važnije, ovakvi inovativni materijali od različitih tkanina stvaraju raznovrsniji i zanimljiviji  izgled."

Land Rover nije prvi u ovom polju. Poznata vam je sportska i luksuzna alkantara koja se nudi u gotovo svim superautomobilima. Pa ovaj materijal zapravo, nije prava koža. Velikim delom kreirana je od poliestera, sa veoma malo poliuritana, pomešanih u idealnoj meri. Još značajnije, Tesla je nedavno objavio da odustaje od kože u svojim modelima, jer Maserati sada nudi vlakna i svilene tkanine kompanije Ermenegildo Zegna, a kako mediji izveštavaju, britanski brend razmatra sličnu opciju nakon susreta i razgovora sa vernim kupcima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group