Honda proslavlja veliki jubilej

Više slika

Više slika

Honda je upravo dostigla neverovatnu jubilarnu cifru od 100 miliona prodatih vozila, 53 godine nakon što je japanska kompanija kreirala svoj prvi automobil.

Davne 1963. godine, kompanija honda se sastojala od S500 sportskih automobila i T360 kamioneta. Nedugo zatim, brend je u svom pogonu, smeštenom u gradu Sajama, kreirao ikonični model S600 Roadster i on je postao jedan od najpopularnijih modela na tržištu još od tada.

Najprodavaniji i najpoznatiji model ovog proizvođača je definitivno Civic. On je u proizvodnji još od 1979. godine i trenutno se njegova deseta generacija nalazi na svetskom tržištu, ali dolazi i kao najpopularniji izbor u svojoj klasi. Kako stoji, 34 proizvodna pogona kompanje Honda postoje na četiri kontinenta i u zemljama kao što su Turska, Indija, Kina, Nigerija i velika Britanija. Diskutujući o ovom velikom jubileju, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Honda, Takahiro Tačigo izjavio je:

"Zahvaljujući podršci naših kupaca širom sveta, Honda je uspela da proizvede 100 miliona automobila. Strast naše kompanije se zasniva na pomoći ljudima u njihovim svakodnevnim životima, dok je uživanje u vožnji postalo ključna stavka brenda, koja podseća na originalnu polatnu tačku proizvodnje automobila kompanije Honda. Sa prevelikom željom da upozna sledećih 100 miliona kupaca, Honda će nastaviti da razvija i isporučuje neverovatno atraktivne proizvode.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group