Honda isekla Ferrari 458 i bacila ga

Honda nije kupila samo Porsche 911 GT3 kako smo vam ranije preneli, za rane faze razvija NSX-a, već se opremila i sa Ferrarijevim modelom sa srednje postavljenim motorom, 458 Italia...

 

Uprkos tome što je zamenjen sa 488 GTB modelom, 458 Italia je šest godina bio sam vrh ponude u ovom segmentu. NSX se drastično razlikuje od ovog modela, ali je Honda pažljivo proverila šta sve može da nauči. 

Voleli bismo da vidimo polovni 458 Italia na aukciji, ali prema Autocaru i njihovom izveštaju, Hondini inženjeri su navodno isekli automobil tokom razvoja svog modela, i koristili ga da izuče aluminijumsku konstrukciju, po kojoj je Ferrari poznat. 

Nažalost, čak ni ostaci 458 nisu preživeli, već su prema izvoru iz kompanije, završili na lokalnom otpadu. 

NSX ima iste bazične elemente jednog superautomobila kao 458, ali je veoma različit, najviše u pogonu. Dok 458 Italia ima atmosferski 4.5 V8 motor, NSX dolazi sa twin turbo 3.5 V6 motorom, kojem pomažu tri električna motora koja su povezana na devetostepeni prenos sa duplim kvačilom. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group