Francuski brend predstavlja novu reinterpretaciju svog 'letećeg' Citroen DS klasika

Svako ko voli automobile i francuske filmove svakako se seća letećeg Citroen DS modela kojim je upravljao negativac iz fima Fantomas Unleashed iz 1965. godine, u kome je glumio Luis de Fines...

Sada, u potpuno iznenađujućem potezu, DS Automobiles brend objavio je zvanični skeč ovog imaginarnog letećeg automobila u njegovoj modernoj verziji.

Naravno, novi skeč nažalost nije nastao kao nešto što potencijalno najavljuje neki budući koncept proizvodnog vozila/letelice. Umesto toga, on je kreiran kako bi otvorio novu privremenu izložbu nazvanu ’U pokretu sa Luisom de Finesom’, koja proslavlja potpuno ikonične automobile korišćene u poznatim filmovima ovog glumca. Bilo kako bilo, sama činjenica da je za ovaj skeč zadužen DC dizajnerski studio u Parizu, čini ga krajnje interesantnim i predstavlja primer evoluirajućeg stilskog jezika ove kompanije.

Niski model sa luksuznim Grand Tourer stilom karoserije uključuje krila i zadnji spojler sa originalnog modela, ali je sve ostalo u potpunosti drugačije. Prednji deo poseduje dugu haubu sa LED farovima smeštenim u umecima branika i oštri spliter ispod prednje maske, na kojoj se nalazi DS emblem. Velike dijametralne višekrake alu felne izgledaju kao turbine, dok veličina vrata naglašava da se ona podižu nagore.

Premijum brend Stelantis grupacije trenutno u ponudi poseduje daleko konzervativniji DS 9 model, sa DS Automobiles koji pokušava da podseti sve na duh originalnog DS automobila, koji ujedno nikada neće dobiti ništa slično u proizvodnoj ponudi u skorije vreme.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group