Ferrari Testarossa - legenda ostaje legenda

Više slika

Više slika

Kada razmišljate o eri osamdesetih godina prošlog veka i modelima Ferrari Testarossa, sigurno ćete ih zamišljati u crvenoj boji, ili beloj, ukoliko ste tada imalo dovoljno godina kako biste voleli seriju Poroci Majamija.

Međutim, producent ove originalne serije i direktor rimejka, predstavljenog na velikom ekranu, odlučio je se za daleko sofisticiraniji put svog automobila. Kako bismo opravdali postupak farbanja automobila u plavu nijansu, možemo reći samo da, Ferrari modele u klasičnoj crvenoj boji mogu posedovati bogati ljudi, ali, bilo koje vozilo ovog proizvođača u nekoj drugoj nijansi, voze samo izrazito imućni ljudi.

Ovaj model Testarossa iz 1986. godine došao je u nešto elegantnijoj kombinaciji Blu Chiaro Metallizato tona sa krem i plavim kožnim enterijerom. Ovo je jedini model sa “monospecchio” retrovizorima i veruje se da je u ovom unikatnom dizajnu isporučen vlasniku u Americi.

Ikonični Ferrari model stigao je iz Italije kao nov i od tada je u vlasništvu Majkla Mana, holivudskog režisera i producenta, poznatog, koliko po kupovini jednog od najpopularnijih modela iz Marinela, toliko i po režiranju serija Miami Vice i Heat. Zapravo, on je kreirao promotivne filmove za italijanski brend i bio je blisko povezan sa projektom koji je na velikom platnu dramatizovao život Enza Ferarija.

Men je vozio svoj automobil dobru deceniju pre nego što ga je garažirao na deset godina, nakon čega ga je jedan francuski kolekcionar kupio pomalo istrošenog i poslao ga nazad u fabriku radi potpune restauracije i Classiche sertifikacije. Sada se automobil nalazi na listi RM Sotheby's i pojaviće se na njihovoj aukciji  u Montereju sledećeg meseca, gde će se njegov unikatan izgled i poreklo uključiti u cenu koja prevazilazi sve tipične cifre potrebne za ove superautomobile sa 12 cilindara, kojih je Ferrari kreirao 10.000 primeraka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group