Egoista se vratio kući

Napravljen kao rođendansi poklon, koji je Lamborghini poklonio sam sebi, a otkriven je na privatnoj zabavi koja je obeležila 50 godina postojanja ovog brenda prošle godine...

 

Sada, godinu dana kasnije, Egoista se vraća kući u Sant Agata Bolognese, Italija, gde će biti trajno prikazan u sedištu ove kompanije, prvo u showroomu, a nakon toga u muzeju, gde će publika moći da po prvi put vidi ovaj koncept uživo .

Razvio ga je Walter De Silva, glavni u VW dizajnu, model sa jednim sedištem (odatle i italijansko ime Egoista, kao neko ko je sebičan), i ovo je superautomobil koji je aeronatuičku temu Lamborghinija doveo do maksimuma, a inspiracija je došla iz Apache vojnog helikoptera. 

Telo je napravljeno od karbona i aluminijuma, završeno sa farbom koja odbija radare, a snaga dolazi iz pojačane verzije motora iz Gallarda 5.2 V10 sa 592ks.

Prema Lamborghiniju "da bi ste napustili vozilo, vozač mora da ukloni volan i da ga ostavi na kontrolnoj tabli, otvori kupolu i izađe iz kokpita sa određenom serijom pokreta, kao u borbenim avionima." Nije baš najpraktičnije rešenje, ali zamislite sebe kako izvodite nabrojano, ili barem gledate nekoga kako to radi.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group