Dokaz da je prva generacija Audi R8 modela ultimativni superautomobil svoje ere

Prema brojnim ljudima iz struke, prva generacija Audi R8 modela predstavlja jedan od najbezvremenijih automobila po pitanju dizajna izbačenih u poslednjoj deceniji, dok ovaj zadivljujući primerak iz 2012. godine može predstavljati savršen superautomobil svoje ere...

Crveni R8 V10 postavljen je na listu aukcijske kuće Bring a Trailer i prethodno je prodat putem iste platforme za neverovatnih 169.000 dolara decembra meseca 2021. i 153.000 dolara decembra meseca sledeće godine. Za ovu mašinu se veruje da je jedna od svega sedam koje su u ovim specifikacijama kreirane za američko tržište.

Ono što odmah ističe ovaj R8 od ostalih jeste činjenica da je finiširan u zadivljujućoj boji nazvanoj Brilliant Red. Nije moguće često sresti prvu generaciju R8 modela u crvenoj boji, ali ova posebna predivnom nemačkom modelu modelu savršeno pristaje.

Nemačkog lepotana koji je završio preko okeana od njegovih evropskih rođaka ne razdvaja ni eksterijer, koji je ostao standardan i uključuje iste polirane devetnaestoinčne Y točkove, sa Pirelli P Zero gumama koje mere 235/35 i 295/30 napred/pozadi.

Međutim, nije samo eksterijer ono što se kod R8 modela prve generacije jednostavno mora voleti, već je tu i putnička kabina, koja uprkos tome što je 16 godina stara i dalje izgleda moderno i za razliku od brojnih drugih modernih superautomobila, ona obiluje fizičkim kontroloma, dugmićima i prekidačima.

Analogni instrument sat je posebno fin detalj unutrašnjosti i podjednako je fascinantan kao i Bang & Olufsen sistem ozvučenja, ekran informativno zabavnog sistema osetljiv na dodir, kontrola krstarenja i najbolje od svega – šestostepeni manualni menjač, dok ga je prethodni vlasnik opremio K40 detektorom radara.

Za pokretanje ovog Audi modela zadužen je moćni V10 agregat zapremine 5,2 litra unutrašnjeg sagorevanja, koji razvija 525 ks i 530 Nm obrtnog momenta. Ova snaga se šalje na sve četiri strane, sa listingom aukcijske kuće koji ističe da je automobil vožen svega 22.500 kilometara od kada je izašao iz fabrike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group