Dodge Viper će verovatno postati klasik

Više slika

Više slika

Veoma nezgodna stvar kod identifikovanja budućih klasika, koji vremenom postaju neodoljivi, jeste ta što se njihova vrednost u balističkim razmerama napumpava bez kontrole.

Na primer, 1969. godine je bilo moguće kupiti model Ferrari 250 GTO za nešto oko 16.000 $, kada se prevede u današnji novac, a danas vrede približno cifri od 40 miliona dolara. Sa toliko drastičnim oscilacijama u vrednosti, veoma je poželjno da svi ljubitelji ovih modela kupe sebi Dodge Viper dok još mogu, jer će National Automotive History Collection osuditi ovaj automobil na to da garantovano postane najvreliji kolekcionarski predmet.

Sudeći po organizaciji NAHC, šesta generacija modela Dodge Viper će biti posebno uzeta u obzir kada se bude odlučivalo o veoma poželjnom američkom automobilu - ova agencija uvek gleda automobile izgrađene u Severnoj Americi - koji je izašao na tržište 2015. godine. Ovo zvuči kao veoma neverovatan predlog, ako se ima na umu da neka od najvećih vozila sa američkog kontinenta izašla baš te godine.

Svima je potpuno jasno zašto je Viper izabran za kolekcionarsko vozilo budućnosti. Otrovnica je veoma redak automobil i danas postoji uvreženo mišljenje da će generacije koje sada dolaze na svet postati ljudi koji će ih kupovati onda kada budu imali nešto sitnog novca viška i u decenijama koje su pred nama.

Naravno, samo zato što neko kaže da će automobil postati budući klasik, ne mora da znači da ćemo mi posmatrati kako njegova cena vrtoglavo raste.

Mnogi modeli automobila koji su proglašeni i smatraju se za klasike, danas mogu biti kupljeni za relativno pristupačne sume novca, što se trenutno ne može reći za E30 M5 modele današnjice, ali Dodge Viper poseduje sve potrebne komponente kako bi se upustio u igru budućih klasika i sve zavisi od toga da li će tržište budućnosti odlućiti da tako nazove ovaj superautomobil.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group