Citroen potvrdio nove modele

Šef Citroenove C linije je otkrio nekoliko zanimljivih pojedinosti o budućnosti ponude ovog francuskog brenda...


Pierre Monferrini je rekao da Citroën priprema manji kompaktni crossover koji bi konkurisao Renaultovom Captureu i drugim sličnim automobilima. 

Takođe, Monferrini je izjavio da još uvek nije doneta konačna odluka o eventualnoj dostupnosti proizvodne verzije konceptnog modela DS Wild Rubis i na evropskim tržištima. Citroën je još ranije potvrdio njegovu proizvodnju i siguran dolazak na kinesko tržište gde ovaj francuski proizvođač ostvaruje odlične rezultate, ali interes evropske javnosti bi mogao prevagnuti u korist dolaska DS Wild Rubisa i na Stari kontinent. 

U skoroj budućnosti bi na tržištu trebao da se pojavi naslednik modela C6, ali taj model bi trebao da promeni oznake. Drugim rečima, umesto oznake C naslednik modela C6 će biti deo DS linije. Dobar uvid u to šta Citroën planira sa ovim modelom je studija Numero9, ali Monferrini dodaje da se "konačni oblik još uvek razmatra". 

Na kraju tu je naslednik modela C5 koji će ostati deo C linije i sledeća generacija je već dobila zeleno svetlo za razvoj. Isto važi i za sledeću generaciju modela C1 koja će najverovatnije javnosti biti predstavljena naredne godine na pariskom auto salonu.

O.R.


Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group